Ga naar hoofdinhoud

Grip op de cijfers met Alfa

Een heel andere exposant dan een truckfabrikant of carrosseriebouwer is Alfa Accountants en Adviseurs. Toch is het goed even langs te gaan op de stand in hal 5, want met het Alfa Management Paneel heeft het een tool waar elke transporteur wat aan kan hebben.

Het Alfa Management Paneel is een softwarepakket dat wordt geïnstalleerd bij het bedrijf. Alfa heeft op Transport Compleet de versie voor de transport- en logistieke sector draaien. Daarbij wordt de eigen administratie gekoppeld aan parameters uit de gehele transportsector. Daarmee wordt omzet- en kostenoverzicht veel makkelijker. Sterker nog, met het Alfa Management Paneel weet de ondernemer 24 uur per dag hoe de vlag er financieel bij hangt. Bijzonder is dat er ook prognoses kunnen worden gedaan. Dat is zeker voor kleinere ondernemers, die niet de tijd hebben om de hele dag de financiën in de gaten te houden, een uitkomst. Met overzichtelijke tabellen maar vooral graphics is in één oogopslag te zien hoe het bedrijf er financieel voorstaat. Dat gaat om grote zaken als omzet en winst, maar ook om de kilometerkostprijs. Het kan ook een goede prognose geven over de liquiditeitspositie en of het bijvoorbeeld verantwoord is om die ene investering in het wagenpark  te doen die op de planning staat.

Image used under license from Freestock.com

Het Alfa Management Paneel is inmiddels zo’n drie jaar op de markt en vindt gretig aftrek bij ondernemers, aldus Alfa. Op maat advies over het gebruik van het Alfa Management Paneel komt met de aanschaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer