Politie controleert post- en pakketbezorgers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Politie controleert post- en pakketbezorgers

De politie hield donderdag jl. een grote verkeerscontrole aan de Nieuwe Atelierstraat in Berkel-Enschot. Daarbij lag de focus op mogelijke ondermijnende activiteiten van post- en pakketbezorgers. Er is een aanhouding verricht, diverse goederen zijn in beslag genomen en er zijn 28 verbalen uitgeschreven.

De politie wilde met deze verkeerscontrole tussen 14.00 en 23.00 uur vooral veel informatie binnenhalen over wie er in welke busjes en bestelauto’s rondreden. Zo werd er gekeken naar de achtergronden van postbezorgers en koeriers, maar ook naar de technische staat van hun voertuig en het voldoen aan de overige eisen die binnen de post- en koeriersbranche gelden. Opzet is ook om de chauffeurs uit de anonimiteit te halen. Het idee bestaat namelijk dat koeriersbedrijven worden gebruikt door criminelen voor ondermijnende activiteiten.

Door middel van het opzetten van een grootschalige controlelocatie, kunnen er veel auto’s gecontroleerd worden. Tevens zijn er onopvallende agenten ingezet om auto’s naar de controlelocatie te leiden. De auto’s en bestuurders worden aan een uitgebreide controle onderworpen op basis van de bevoegdheden van de politie. Overige partners zoals de Belastingdienst of het RDW zijn niet aanwezig in verband met de coronamaatregelen.

Er zijn ongeveer 200 voertuigen gecontroleerd. Daarvan hebben 28 bestuurders een boete ontvangen voor onder andere rijden zonder rijbewijs, te gladde banden en rijden met ongeldig verklaard rijbewijs. Vijf personen hebben hun rijbewijs niet kunnen tonen, bij zes personen werkte de verlichting van de auto niet en zes personen hebben een boete gekregen voor het niet dragen van de gordel.

Er is 410 euro geïnd aan openstaande vonnissen en diverse goederen zijn in beslag genomen. Een persoon had ruim 25 gram softdrugs bij zich en een groot contant geldbedrag. Deze goederen zijn in beslag genomen, net als zijn voertuig. De 26-jarige man uit Tilburg is aangehouden en naar het cellencomplex gebracht.

Een definitie geven van ondermijning is volgens de politie lastig, want ondermijning is een gevolg van veel verschillende vormen van criminaliteit, waarbij de grenzen tussen de bovenwereld (de ‘gewone’ maatschappij) en de onderwereld (criminelen) vervagen. Criminelen richten voor hun activiteiten bedrijven op, vragen vergunningen aan en huren en kopen panden. Hiervoor hebben ze in de ‘bovenwereld’ medewerking nodig van bijvoorbeeld makelaars, autoverhuurbedrijven en post- en pakketbezorgers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer