Ga naar hoofdinhoud

Politie onderzoekt vergunningen transportbedrijven na controle

De politie hield woensdag in het havengebied van Vlissingen-Oost een integrale transport- en vrachtwagencontrole. Tijdens de controle van 8.00 tot 15.00 uur werden 45 vrachtwagens, tien bestelauto’s en vijf personenauto’s gecontroleerd. Door de opsporingsambtenaren werden negen bekeuringen uitgedeeld. Naar aanleiding van de controle worden drie transportbedrijven op hun vergunningen gecontroleerd.

Bij de controle bleken twee autotrailers te hoog geladen en bleek een auto te lang te zijn en had geen ontheffing hiervoor. Verder werden de volgende overtredingen geconstateerd: niet goed vastzittende lading (3x), scherpuitstekende delen, vrachtwagentrailer zonder kentekenplaat en het niet dragen van de autogordel. Verder werden waarschuwingen gegeven voor onvolledig ingevulde ladingpapieren of ontbrekende papieren en voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Tot slot wordt naar aanleiding van deze controle nader onderzoek gedaan bij drie transportbedrijven of zij de juiste vergunningen bezitten.

Bij de controle waren naast agenten van het haventeam, het team verkeer en het flexteam, ook opsporingsambtenaren aanwezig van de Douane en de Regionale Uitvoeringsdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer