Ga naar hoofdinhoud

PostNL gaat vijf sorteercentra verkopen en terughuren

PostNL maakt bekend dat het een sale-en-leaseback overeenkomst heeft gesloten met Urban Industrial voor vier postsorteercentra in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, ‘s-Hertogenbosch en het internationale sorteercentrum in Den Haag. Urban Industrial is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het verwerven en langjarig exploiteren van strategisch gesitueerde bedrijfspanden. Urban Industrial beheert een portefeuille met bedrijfsvastgoed van ongeveer 750.000 m2. Met deze transactie versterkt PostNL zijn balans en maakt het waarde vrij voor het bedrijf.

PostNL ontvangt 150 miljoen euro uit de sale-en-lease-back transactie. De boekwinst van rond de 61 miljoen euro wordt gezien als een eenmalig resultaat en draagt daarmee niet bij aan de genormaliseerde EBIT en het genormaliseerde totaalresultaat. De opbrengst zal de vrije kasstroom in 2020 verbeteren. Met inachtneming van de leasevoorwaarden van de transactie is de impact op de gecorrigeerde nettoschuldpositie ongeveer 97 miljoen euro, wat leidt tot een verbetering van de leverage ratio.

De verbeterde financiële positie maakt het mogelijk om te investeren in versnelling van de digitalisering van onze activiteiten als onderdeel van de transformatie van PostNL.

De transactie wordt naar verwachting afgerond in november 2020, onder voorbehoud van gebruikelijke voorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer