Twee nieuwe partners bij Vallenduuk Advocaten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Twee nieuwe partners bij Vallenduuk Advocaten

Vanaf 1 oktober 2020 zullen mr. Michelle Vrolijk en mr. Christian Hofman toetreden als partner bij Vallenduuk Advocaten. Dat maakt het advocatenkantoor, van oudsher gespecialiseerd in het (internationale) wegvervoer en langdurig partner van TTM.nl, bekend. Met deze benoemingen bestaat het management team van Vallenduuk Advocaten per 1 oktober a.s. uit Patrick Bobeck, Kevin Vierhout, Michelle Vrolijk en Christian Hofman.

Algemeen directeur Patrick Bobeck: “Ik ben verheugd vandaag naar buiten te kunnen brengen dat zowel Michelle als Christian als partner verbonden zullen zijn aan ons kantoor. Met deze benoeming is niet alleen het fundament van ons kantoor, dat in 2021 haar 25-jarige bestaan viert, verstevigd, maar verzekert ook onze blijvende ambitie om onze klanten juridisch bij te staan op het allerhoogste niveau. De (internationale) transportsector is de laatste jaren steeds meer gejuridiseerd. Neem als voorbeeld het recentelijk ingevoerde mobiliteitspakket. Dat behelst niet alleen nieuwe regels voor de rij- en rusttijden, maar introduceert ook nieuwe wetten aangaande vergunningseisen en de arbeidsvoorwaarden voor internationale chauffeurs. Steeds vaker zien wij dat wetgeving zich niet beperkt tot één enkele discipline, maar zicht uitstrekt over meerdere rechtsgebieden. Dat maakt deze nieuwe wetgeving zo complex”.

Michelle Vrolijk: “De transportsector is een branche die constant aan verandering onderhevig is, zowel juridisch als operationeel. Neem bijvoorbeeld de wet over detachering van internationale chauffeurs in de Mobility Package. Deze introduceert een lappendeken aan verschillende arbeidsvoorwaarden waar zelfs juristen het lastig mee hebben, maar van een internationale vervoerder wordt straks wel verwacht dat hij exact weet welk loon een chauffeur moet ontvangen, afhankelijk van het land waar die chauffeur op dat moment zijn werk verricht. Innovatie en ontwikkeling is daarom key, zowel voor de vervoerder als voor onze dienstverlening. Mijn ambities voor Vallenduuk Advocaten de komende jaren zijn dan ook vooral gericht op verdere professionalisering en innovatie van onze diensten, zodat ons kantoor internationaal zal uitgroeien tot dé juridisch partner van transportbedrijven en logistiek dienstverleners.”

Christian Hofman vult aan: “dergelijke wetgeving werkt vervolgens ook rechtstreeks door in de afspraken die met de opdrachtgevers gemaakt zijn. Doorgaans betekent dit dat bestaande contracten hierop aangepast moeten worden, bijvoorbeeld met het oog op de ketenaansprakelijkheid. In het algemeen zien wij dat er vaak te weinig aandacht wordt besteed aan het actualiseren van overeenkomsten als gevolg van gewijzigde wetgeving of rechtspraak. Het wordt meer als lastig beschouwd, terwijl duidelijke afspraken op dit terrein juist veel toekomstige problemen kunnen voorkomen. Mijn focus is om cliënten zich daarvan bewust te maken en die bewustheid vooral vast te houden. Als het dan onverhoopt toch op een juridisch geschil aankomt, dan staat de transportondernemer er immers sterker voor. “

Kevin Vierhout, al langer verbonden als partner, tot slot: “Vergeet ook de geleidelijke invoering van de nieuwe tachograaf niet die steeds meer data zal verzamelen. Doordat dit op afstand uitgelezen kan worden, het toenemend aantal inspecteurs en de uitbreiding van hun bevoegdheden, zal de ‘pakkans’ bij wegcontroles groter worden. Dit tezamen met het register voor internationale overtredingen, zal er meer focus komen te liggen op het controleren van bedrijven die niet voldoen aan alle wet- en regelgeving. Bedrijven ontkomen er straks dus niet meer aan om zich steeds de vraag te stellen: “Hoe compliant ben ik?” Dat is een continue proces waarin wij als kantoor een belangrijke rol voor de klant kunnen vervullen. De advocaat als samenwerkingspartner ter preventie van sancties bij weg- en bedrijfscontroles. En natuurlijk zullen er altijd overtredingen worden gemaakt, vaak zelfs niet eens bewust, maar als daar dan voor beboet wordt, is het vervolgens onze taak om te bezien dat dit rechtvaardig gebeurt en met inachtneming van de regels die daarvoor gelden. Wij zullen daarin te allen tijde de rechten van onze klanten blijven bewaken, door heel Europa.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer