Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – GLS toont menselijke kant van pakketbezorging

GLS Netherlands start met de uitrol van een internationale merkcampagne in Nederland. Na het vernieuwen van de merkidentiteit vorig jaar zet GLS nu de volgende stap op de ingeslagen weg. Met de campagne toont GLS haar allerbelangrijkste eigenschap voor klanten: een menselijke kijk op pakketbezorging.

De campagne is de uitwerking van de overtuiging bij GLS dat voor zowel verzenders als ontvangers een pakket ‘niet zomaar een pakket’ is. Verschillende voorbeelden laten zien dat elk pakket om zoveel meer gaat dan de bestelling alleen, zoals hoop, dromen, ambities van de verzender en ontvanger. De campagne bestaat uit korte video’s over deze emoties en de betekenis van de diensten van GLS in het dagelijks leven.

In de campagne, die wordt uitgerold in Europa en Noord-Amerika, communiceert GLS haar recentelijk vernieuwde merkbelofte. “De campagne laat zien dat het bij GLS om de klant draait”, zegt Marleen Rooders, Senior Manager Group Strategy, Marketing & Communications bij GLS Group. “In het afgelopen jaar hebben we een aantal belangrijke stappen ondernomen om ons merk verder te versterken en onze klanten duidelijk te laten zien waar wij voor staan. Met deze internationale campagne komen we steeds dichter bij het bereiken van onze missie om ieders favoriete pakketbezorger te zijn. Het is een belangrijke en logische volgende stap in het verspreiden van de GLS boodschap in al onze markten.”

Dat verhaal is door dentsuACHTUNG! vertaald naar een merkcampagne. Diederik Mulder, Art Director bij dentsuACHTUNG!: “Om de typische GLS mentaliteit te laten zien, hebben we gekozen voor een ander perspectief op pakketbezorging: dat van de ontvanger van een pakket. Voor hen is het nooit zomaar een pakket, maar is het misschien wel het belangrijkste ter wereld. Iets simpels als de bezorging van een pakket betekent ontzettend veel voor degene die het ontvangt. De pay-off ‘Parcels to People’ vat die gedachte in drie woorden samen.”

De campagne bestaat uit video, print, Out-of-Home (OOH), social-media en digitale advertising en wordt uitgerold in Europa, waaronder ook Nederland, en Noord-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer