Waberer’s wil niemand ontslaan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s wil niemand ontslaan

De Hongaarse transportgigant Waberer’s beleeft moeilijke tijden. Niet alleen schreef het bedrijf rode cijfers over 2019, Waberer’s is ook nog eens zwaar getroffen door de COVID-19 pandemie. Toch blijft het bedrijf hopen op betere tijden en wil het niet overgaan tot het ontslaan van personeel.

Het wegvallen van omzet leidde vorig jaar al tot het stilzetten van grote delen van het wagenpark. Op dit moment staan er zo’n 1200 trucks stil, mede omdat de omzet in het internationale transport, vooral automotivelogistiek, voor de helft is ingezakt tijdens de coronacrisis.

Door de stilstand van voertuigen hebben veel chauffeurs bij Waberer’s tijdelijk geen werk. Toch wil Waberer’s niets weten van ontslag, maar heeft het personeel op onbetaald verlof gestuurd. “Geen ontslag dus, maar ook voor personeel stilstand en even geen inkomen. We willen graag de banen van onze medewerkers beschermen. Als de economische situatie weer kalmer is, willen we het gedwongen verlof weer opheffen en werkgelegenheid bieden”, aldus op het bedrijf op Linkedin.

Waberer’s begrijpt dat onbetaald verlof voor sommige werknemers een financieel probleem oplevert en heeft een noodfonds opgezet waarbij medewerkers elkaar kunnen ondersteunen. Het noodfonds bevat inmiddels meer dan 50.000 euro.

2 reacties op “Waberer’s wil niemand ontslaan

  • Hou vol en wat een bedrijf .

  • Eric

    Waberer? Dat bedrijf is al lang geleden verkocht aan een investeringsmaatschappij en sindsdien is het aan het rommelen. De redactie zou er misschien goed aan doen de nieuwe naam te vermelden? En helaas staan door het platleggen van de autofabrieken veel bedrijven stil. Hopen dat het snel beter gaat want ook dit zijn collega chauffeurs!!!!!
    En vaak vriendelijker dan de west Europese!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer