Belastingdienst: ‘Vervoerders, verleng bijzonder uitstel van betaling’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Belastingdienst: ‘Vervoerders, verleng bijzonder uitstel van betaling’

De Belastingdienst geeft een dringend advies aan ondernemers uit de vervoersbranche om het bijzonder uitstel van betaling te verlengen.

Dringend advies Belastingdienst aan ondernemers uit de vervoersbranche: verleng bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de vervoersbranche, hierover een brief van de Belastingdienst.

De Belastingdienst ziet dat het bijzonder uitstel van 60.000 ondernemers is afgelopen, maar dat zij nog geen verlenging hebben aangevraagd. Dit terwijl zij, na afloop van het bijzonder uitstel, niet alle belastingen waarvoor zij aangifte moeten doen op tijd hebben betaald.

Volgens de Belastingdienst zitten er twee voordelen aan het verlengen van het uitstel”

  • Door het uitstel van betaling te verlengen, hoeft men de belastingen waarvoor men uitstel krijgt, pas vanaf 1 juli weer op tijd te betalen. Dit geldt ook voor de belastingen die men nog niet heeft betaald, na afloop van het eerdere bijzondere uitstel van 3 maanden.
  • Voor de schuld die mentot 1 juli heeft opgebouwd voor de belastingen waarvoor men bijzonder uitstel had, krijgt men vanaf 1 oktober een betalingsregeling van 36 maanden.

Het bijzonder uitstel van betaling is eenvoudig te verlengen via het online formulier op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel. Hier zijn ook de voorwaarden voor verlengen te vinden.

 Ook voor wie twijfelt of men tot 1 juli aan de nieuwe betalingsverplichtingen kkan voldoen, is het advies om verlening aan te vragen. Dat kan ook als er nog niet eerder nog niet eerder bijzonder uitstel van betaling is aangevraagd, tot en met 30 juni.

Wie ervoor kiest het uitstel niet te verlengen en de belastingen niet op tijd betaalt, voldoet niet aan de voorwaarden voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden. Dan moet belastingschuld al vóór 1 oktober 2021 worden betaald. Kijk op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel voor meer informatie. Hier staat per situatie beschreven wat de specifieke gevolgen zijn.

Het is mogelijk dat het kabinet de komende maanden de regeling voor bijzonder uitstel van betaling nog aanpast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer