Ga naar hoofdinhoud

Belgen vallen binnen bij Sitra

Bij een grootscheepse actie van de sociale inspectie bij transportbedrijf Sitra in het Vlaamse Ieper zijn 67 chauffeurs verhoord en 24 vrachtwagens in beslag genomen. Dat meldt het arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen, zaterdag, volgens diverse Belgische media. Sitra wil geen commentaar geven op de inval.

De bal ging aan het rollen na een tip van de Poolse inspectiediensten. Bj een controle van een plaatselijk filiaal van Sitra, bleek dat het om een postbusfirma ging. Daarop startte het arbeidsauditoraat in België ook een onderzoek naar het sociaal statuut van de chauffeurs, die hoofdzakelijk in West-Europa rondrijden met Ieper als hoofdvestiging.

Dat leidde zaterdag tot een grootscheepse actie bij Sitra in Ieper. Maar liefst 67 chauffeurs werden verhoord over hun leef- en arbeidsomstandigheden, onder wie Polen, Litouwers en Bulgaren, en er werd beslag gelegd op 24 vrachtwagens met Litouwse en Poolse kentekenplaten.

“De actie kadert in de strijd tegen sociale dumping”, legt Jeroen Lorré van het arbeidsauditoraat uit. “Hierbij worden sociaalrechtelijke verplichtingen in ons land op systematische wijze omzeild en ontstaat oneerlijke concurrentie met ondernemingen die de wetgeving wel naleven.”

Het arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen, zal de zaak verder onderzoeken. Het arbeidsauditoraat heeft zich niet uitgelaten over de naam van de onderneming. Gezien de vestigingsplaats van de betreffende onderneming is het aannemelijk dat het om de Sitra Groep gaat. Een woordvoerder van Sitra bevestigt dat aan TTM.nl. De directie van Sitra wenst geen commentaar te geven op de inval of het lopende onderzoek.

2 reacties op “Belgen vallen binnen bij Sitra

 • Didier Dewaele

  Veel bonbarie en daarna hoor je er niks meer van zie Jost en Plantefeve in Belgie…
  Achter de schermen wat geld dokken en ze gaan gewoon verder..

 • T Veerman

  Het zijn allemaal schurken met hun Oostblok witte platen constructies verzieken ze de markt voor eerlijke zich aan de wet houdende bedrijven met goed geschoold personeel.
  Deze markt verzieker die op deze manier groot kan worden neemt ook nog eens jammer genoeg het gerenommeerde Nederlandse bedrijf Kamphuis/vAmerongen over erg jammer.
  Daar zullen ook wel Oostblokkers op de bok komen.
  Afstraffen deze sjoemelaars of sluiten die handel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer