Ga naar hoofdinhoud

Broekman aan de slag voor supply chain Liebherr

Broekman Logistics en Liebherr Logistics hebben onlangs op de Bauma in München een langdurig partnerschap ondertekend voor opslag en logistiek. Deze overeenkomst past bij de nieuwe strategie van Broekman.

Liebherr Logistics uit het Duitse Kirchdorf is een logistieke dienstverlener binnen de Liebherr Group en voorziet momenteel 70 verkoopbedrijven en hun wereldwijde klanten van reserveonderdelen van 12 Liebherr productiebedrijven. Liebherr Logistics exploiteert een eigen, sterk geautomatiseerd logistiek centrum van 46.400 m² in het hoofdkantoor van de onderneming in Zuid-Duitsland.

Om haar wereldwijde expansiestrategie te ondersteunen met extra opslagcapaciteit en om haar supply chains te versterken en te optimaliseren, besloot Liebherr samen te werken met Broekman Logistics voor haar eerste nieuwe locatie in Nederland.

Met deze overeenkomst wordt Broekman Logistics een verlengstuk van Liebherr’s supply chain in West-Europa. Zij zal een scala aan logistieke en warehousing diensten vanuit de strategisch gelegen locatie in Born (Limburg) aanbieden. De samenwerking van het bedrijf omvat douaneafhandeling, opslag en ‘picking & packing’ van Liebherr-reserveonderdelen. In de tweede fase zal de samenwerking worden uitgebreid tot product kitting en zee- en luchtvrachtactiviteiten.

Ron Kuijpers, Directeur Business Development Broekman Logistics licht toe: “Onze centrale ligging in de regio Limburg, de multimodale transportmogelijkheden en de nabijheid van Liebherr’s eindmarkten stellen ons in staat om de supply chain voor Liebherr’s reserveonderdelen business optimaal uit te voeren.” 

Joerg Stroebele, Managing Director Liebherr voegt hier aan toe: “Dit is voor Liebherr de eerste keer dat wij eensamenwerkingsproject met een 3PL partij aangaan. Daarom hebben we gezocht naar een betrouwbare en ervaren partner die gedurende het hele proces met ons meedenkt. De persoonlijke benadering van Broekman zorgt voor een geoptimaliseerde supply chain, waardoor wij de service aan onze klanten kunnen vergroten.”

Deze nieuwe samenwerking is een direct gevolg van de herziene strategie van Broekman Logistics, waarbij de focus ligt op de markt voor landbouw- en constructiemachines en reserveonderdelen. Binnen deze markten biedt het bedrijft logistieke diensten met toegevoegde waarde voor zijn klanten. Er is een snel toenemende vraag naar outsourcing van deze diensten, mede omdat Broekman naast traditionele logistieke oplossingen ook technische diensten aanbiedt zoals assemblage en montage

Rik Pek, CEO Broekman Logistics concludeert: “We zijn er trots op dat Liebherr ons het vertrouwen heeft gegeven om hun partner te worden voor een essentieel onderdeel van hun supply chain. Het past perfect in onze missie om verder te kijken en de logistieke uitdagingen voor onze klanten te vereenvoudigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer