Broshuis bestaat 125 jaar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Broshuis bestaat 125 jaar

Opleggerfabrikant Broshuis bestaat dit jaar 125 jaar. Het bedrijf, dat naar eigen zeggen al sinds het begin opleggers voor het speciale transport maakt, heeft een groot verleden en is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf. Het lange voortbestaan heeft Broshuis naar eigen zeggen te danken aan het vertrouwen van haar afnemers en toeleveranciers.

BroshuisBroshuis is in 1885 opgericht in Muiden en begon met paardenwagens en 125 jaar later produceert Broshuis nu 65 meter lange opleggers. Sinds 1973 is Broshuis gevestigd in Kampen. Gestart met een oppervlakte van 5000m² is het fabrieksterrein uitgegroeid tot een aaneengesloten 55.000m². Broshuis heeft ca. 150 medewerkers die voornamelijk werkzaam zijn op de hoofdvestiging, waar alle opleggers niet alleen ontwikkeld maar ook geproduceerd worden.

In de 125 jaren tellende geschiedenis van Broshuis komen vele uitvindingen en ontwikkeling naar boven. Broshuis  is onder meer de uitvinder van de uitschuifbare oplegger (1957), de uitschuifbare semi-dieplader (1965), de Triple Trailer (1999), het multifunctionele container chassis (1983) en de 2CONnect (2003).  Broshuis is ook leverancier van Ministeries van Defensie van Engeland, België en Nederland.

Broshuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer