Ga naar hoofdinhoud

Burkhard Eling nieuwe financieel directeur Dachser

Per 1 juli heeft Burkhard Eling (42) de afdeling Finance, Legal, and Tax (FLT) overgenomen bij logistiek dienstverlener Dachser. Hij volgt professor Dr. Dieter Truxius op, die nog tot het einde van dit jaar tot het management zal behoren waarna hij met pensioen gaat.

Eling Dachser“Een van mijn belangrijkste taken bij Dachser is de verdere ontwikkeling van financiële systemen gericht op een op waarde georiënteerde controlling om ze op die manier aan  te passen aan de toenemende eisen van dit duurzaam groeiende familiebedrijf,” beschrijft Burkhard Eling de focus van zijn toekomstige activiteiten.

Eling, geboren in 1971, was al sinds 1 juni 2012 vervangend hoofd van de afdeling FLT bij het internationale concern Dachser. Als bedrijfskundig specialist heeft hij in de loop der jaren op financieel vlak een brede expertise ontwikkeld bij verschillende organisaties. Voor zijn komst bij Dachser was hij Chief Financial Officer (CF) bij facilitair dienstverlener HSG Zander International (tegenwoordig Bilfinger HSG Facility Management) en daarvoor bij Centennial Contractors Enterprises, een Amerikaanse dienstverlener in de bouwsector. Beide bedrijven maken deel uit van de Bilfinger Group.

Burkhard Eling volgt Professor Dr. Dieter Truxius (60) op als FLT Managing Director. Truxius bekleedde sinds 1 januari 2008 deze positie. Hij geldt in Duitsland als een van de toonaangevende financiële experts voor familiebedrijven. Zo is hij  mede-initiatiefnemer en bestuurder van de VMEBF, een vereniging voor steun aan de ontwikkeling van balansrecht bij familiebedrijven. Tevens bekleedt hij een leerstoel voor het vak controlling aan de Universiteit van Mannheim.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer