Campagne helpt chauffeurs in haven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Campagne helpt chauffeurs in haven

‘Rotterdamse Haven, Veilige Haven!’ is de naam van een nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem die is gericht op het tegengaan van criminele activiteiten in de haven, zoals drugs- en mensensmokkel en ladingdiefstal. Doel is om mensen die werken in de haven en vrachtautochauffeurs alert te maken op mogelijke signalen en hen te vragen die te melden.

ING - Transport groeit door op volumeDe mensen die op de haventerreinen werken zijn de oren en ogen van de haven. Zij zijn de eerste die signalen van mogelijke misstanden kunnen zien. De campagne is bedoeld om hen alert te maken op welke signalen dat zijn. Daarnaast ziet Meld Misdaad Anoniem dat het voor criminele organisaties belangrijk is om informatie of andere hulp van binnenuit te krijgen. Zij hebben die nodig om toegang tot de haven te krijgen. Juist voor havenmedewerkers die daarover signalen ontvangen – omdat zij zelf benaderd zijn of dat van een collega weten – is het belangrijk om anoniem hun verhaal te kunnen doen.

Vrachtwagenchauffeurs brengen vaak veel (wacht)tijd door in de haven, op verschillende plaatsen en verschillende locaties in het logistieke proces. Ook van en naar het haventerrein. Zij kunnen daarom een belangrijke bron van informatie zijn, als zij weten op welke signalen zij kunnen letten. Er is een handige lijst met tips opgesteld om chauffeurs te helpen zelf de veiligheid te bevorderen.

De campagne is een initiatief van Openbaar Ministerie, Zeehavenpolitie, Douane, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en Meld Misdaad Anoniem (M.). Ook enkele havenbedrijven waren nauw betrokken bij de totstandkoming. Inmiddels hebben meerdere bedrijven in de Rotterdamse haven zich aangesloten. De campagne heeft een looptijd van twee jaar, gedurende die tijd zullen in en rond de haven verschillende campagne uitingen te zien zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer