Ga naar hoofdinhoud

Cargo-Partner neemt Transcargo over

De Oostenrijkse logistiek dienstverlener Cargo-Partner heeft de Nederlandse logistiek dienstverlener Transcargo uit Roermond overgenomen. De bedrijven werkten al sinds mei vorig jaar samen door het warehouse van Transcargo als hub te gebruiken.

Cargo-Partner heeft meer dan 130 kantoren in 40 landen, 3150 medewerkers en een jaaromzet van meer dan een miljard euro. Het in 1983 opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in weg-, zee- en luchtvrachttransport en warehousing.

De integratie van Transcargo zal worden geleid door Cargo-Partner Network, dat in 2006 in Nederland werd opgericht. Stefan Krauter, CEO van de Cargo-Partner groep, over het belang van deze investering: “Dit is de eerste volledige acquisitie in de geschiedenis van Cargo-Partner en het zal onze strategische doelstellingen om onze end-to-end capaciteiten en onze West-Europese activiteiten uit te breiden sterk ondersteunen. Na de positieve ontwikkeling van onze activiteiten in de Benelux, waaronder de vertegenwoordigingen op de luchthaven van Luik en in Roermond die we vorig jaar hebben geopend, is dit de volgende stap in onze voortdurende expansie.”

Het bedrijf begon zijn partnerschap met Transcargo in mei 2020 met een kantoor en magazijn gevestigd in Roermond. Het warehouse ligt in een strategische logistieke hotspot binnen 250 km van 10 miljoen inwoners, met luchthaven- en havenverbindingen en dicht bij de grenzen met België, Luxemburg en Duitsland. Het kantoor in Roermond zal talrijke nationale, internationale en overlandzendingen verwerken, terwijl het nieuwe magazijn zal fungeren als Europees distributiecentrum voor regionale en wereldwijde logistiek. Het logistieke centrum biedt 17.000 m² opslagruimte en is verbonden met het netwerk van Cargo-Partner in Centraal- en Oost-Europa door twee wekelijkse vertrekken vanuit Roermond naar de hub van het bedrijf nabij de luchthaven van Wenen. Van daaruit biedt Cargo-Partner een breed scala aan line-haul verbindingen door de hele regio, met lokale last-mile distributie binnen 24 tot 28 uur. Bovendien biedt Cargo-Partner gecombineerde weg- en spoortransport oplossingen van en naar China via talrijke spoortransport hubs in Europa.

Cargo-Partner heeft nu meer dan 50 medewerkers in Nederland op drie locaties in Rotterdam, Schiphol, en Roermond. Stefan Krauter is zeer optimistisch over de verdere samenwerking met Transcargo: “Onze primaire focus bij de verdere integratie is om alle klanten van Transcargo te behouden en te zorgen voor een naadloze dienstverlening van hoge kwaliteit, aangevuld met het extra dienstenpakket dat cargo-partner te bieden heeft. Evenzo zullen onze eigen klantrelaties profiteren van een uitgebreid dienstenaanbod, groei van expertise en verhoogde operationele uitmuntendheid. Cargo-Partner en Transcargo zullen er continu naar streven om onze klanten de beste end-to-end oplossingen te bieden in heel Europa.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer