Carousel neemt BDA over en komt naar NL • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Carousel neemt BDA over en komt naar NL

De Britse logistiek dienstverlener Carousel Logistics heeft het eveneens Britse BDA Logistics Innovation overgenomen. Daarmee vergroot Carousel haar aanwezigheid op het vasteland van Europa, want behalve vestigingen in Engeland en Duitsland heeft BDA ook een vestiging in Maastricht.

De overname versterkt de positie van Carousel in heel Europa en ondersteunt haar ambitie om een sterkere partner te worden in tijdskritische aftermarket partslogistiek. De overname is ook een belangrijke mijlpaal voor Carousel omdat het zijn Europese service- en technologieplatform Gateway blijft uitbreiden.

De gecombineerde groep van Carousel en BDA biedt klanten nu een breder dienstenportfolio en via speciale luchtbruggen een uitgebreid netwerk voor onderhoud van Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Met behulp van het gepatenteerde technologieplatform Gateway van Carousel hebben klanten toegang tot alle beschikbare transportgegevens uit hun gehele toeleveringsketen. Directe ERP-integratie was een belangrijke ontwikkelingsfocus voor Carousel, wat transparantie en controle levert aan klanten die op zoek zijn naar hoogwaardige service-oplossingen voor hun aftermarket-activiteiten.

Dit is de derde acquisitie van Carousel sinds 2016 en deze overeenkomst zal de bedrijfsopbrengsten naar verwachting met meer dan 50 procent verhogen. BDA zal worden geïntegreerd en omgedoopt tot Carousel om zijn positie binnen de bredere groep van bedrijven te weerspiegelen. Kevin Turner blijft de functie van algemeen directeur van de luchtvrachtdivisie behouden en de activiteiten, locaties en accountmanagementteams van BDA blijven ongewijzigd.

Carousel mede-oprichter en groeps-CEO, Graham Martin (rechts op de foto): “Door hun indrukwekkende klantenbestand en een hoog serviceniveau hebben we BDA al geruime tijd bewonderd, vooral omdat ze geloven in het leveren van uitzonderlijke service-oplossingen. Omdat de vraag naar service-logistiek blijft groeien, is het belangrijk dat we de juiste technologie, netwerk en services bieden die onze klanten nodig hebben. Door gebruik te maken van onze bestaande technologie-infrastructuur, kunnen we de twee bedrijven eenvoudig verbinden, wat enorme voordelen oplevert voor klanten en personeel. We hebben een goede basis om mee te werken en we kijken er naar uit om samen te werken met BDA en samen verder te bouwen op onze uitgebreide ervaring. “

Kevin Turner, Managing Director van BDA: “De manier waarop Carousel zo snel is gegroeid was echt indrukwekkend om te zien in de afgelopen jaren. Er is wederzijdse erkenning. Wij hebben Carousels service- en technologieplatform al geruime tijd hoog in aanzien, terwijl Carousel onze kracht van onze infrastructuur en klantrelaties heeft erkend.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer