Ga naar hoofdinhoud

Celstraffen voor cocaïnesmokkel

Een 41-jarige man uit Breda en een 57-jarige man uit Oosterhout zijn voor hun beperkte rol in de smokkel van een partij cocaïne veroordeeld tot een celstraf van 9 maanden, waarvan 4 maanden en 4 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. In de haven van Antwerpen vond de douane op 15 september 2017 zo’n 3.800 kilo cocaïne in een container. Dat leidde tot de arrestatie van de 2 mannen.

De 41-jarige reed als vrachtwagenchauffeur een klein deel van de cocaïne, 500 gram, van de haven in Antwerpen naar een loods in Breda. De 57-jarige man was de eigenaar van de loods. De rechtbank spreekt de mannen vrij van het zwaardere feit van medeplegen van de cocaïnesmokkel. Daarvoor is hun rol veel te beperkt, zo blijkt uit het dossier.

Vanwege hun kleinere aandeel in het geheel en omdat zij nog nooit eerder zijn veroordeeld, vallen hun straffen fors lager uit dan geëist was door de officier van justitie. Die ging uit van medeplegen en vroeg om celstraffen van 9 jaar voor de chauffeur en 6 jaar voor de 57-jarige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer