Ga naar hoofdinhoud

Ceva neemt Marokkaanse Asti Group over

Ceva Logistics neemt de Marokkaanse Asti Group over en versnelt daarmee haar netwerk in Afrika. Met de overname kan Ceva in Marokko aan de slag met koelcontainers en contractlogistiek.

Ceva Logistics en Asti zijn al meer dan twee decennia partners en leveren samen multimodale diensten aan klanten in heel Marokko. Met de overname breidt Ceva zijn exportcapaciteiten uit. Dan gaat het met name om reeferdiensten en contraclogistiek, in samenwerking met moederbedrijf CMA CGM Group, in Casablanca en de vrije economische zone van Tanger. Ceva wil samen met Asti profiteren van de sterke auto-industrie van Marokko, waarin het naar eigen zeggen marktleider is.

Ceva Logistics CEO Mathieu Friedberg: “De acquisitie van Asti verbetert onze positie op de Afrikaanse markt verder en toont onze ambitie op het continent als geheel. Wij geloven dat er een enorm potentieel is over een hele reeks van vrachtdiensten en uitbreiding van het CEVA-merk in Marokko een goede stap is op weg naar meer succes.”

Asti is een van de tien grootste logistieke spelers in Marokko, met bijna 100 fte’s. Het heeft twee locaties die logistieke diensten, door de lucht, over oceaan en weg aanbieden. Ook is Asti een douane-expert met onder meer een directe EDI-interface met de douane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer