Chauffeur gebruikt chauffeurskaart dode broer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chauffeur gebruikt chauffeurskaart dode broer

Een vrouwelijke eigen rijder uit Groot-Brittannië heeft haar transportvergunning en haar rijbewijs moeten inleveren en is voor drie jaar geschorst na het gebruiken van de chauffeurskaart van haar overleden broer.

Sherralin Mary Ballard gebruikte op 1 juli 2019 in haar tachograaf een chauffeurskaart die niet van haarzelf was. De kaart stond op naam van ene John Newland. Op 17 juli 2019 werd Ballard gecontroleerd in Frankrijk en werd deze overtreding genoteerd. De Britse DVSA onderzocht de zaak en kwam erachter dat Ballard ook op 18 juni 2019 en 25 augustus 2019 de kaart van John Newland gebruikte. In een gesprek met DVSA gaf Ballard toe op 1 juli de kaart te hebben gebruikt, maar dat Newland op de andere twee data toch echt zelf gereden had.

Onderzoek van de DVSA wees echter al spoedig uit dat John Newland in januari 2019 overleden was en dus onmogelijk zelf gereden kan hebben op 18 juni en 25 augustus. Ook bleek dat John Newland de broer was van Sherralin Ballard.

Later paste Ballard haar verhaal aan en zei dat op 18 juni en 25 augustus een bijrijder achter het stuur was gaan zitten en dat ze niet wist dat hij Newlands kaart had gebruikt. De DVSA vond het verdacht dat Ballard haar verklaring telkens aanpaste en ook geen bewijs kon leveren voor de aanwezigheid van de bijrijder.

Ballard, die reed voor haar eigen bedrijf SJL International, moet haar transportvergunning inleveren en mag drie jaar lang niet werken als transportmanager. Ook haar rijbewijs is ingenomen, voor een periode van één jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer