Chauffeurs willen bankroet Brinkmans Trans • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurs willen bankroet Brinkmans Trans

Het beslag dat chauffeurs donderdag probeerden te leggen op goederen van Brinkman Trans Holland is mislukt. Dat meldt FNV, dat ook zegt dat de chauffeurs nu enkel nog het faillissement van het bedrijf kunnen aanvragen.

Met behulp van een deurwaarder en de politie probeerde FNV donderdag namens drie leden beslag te leggen bij Brinkman Trans Holland in Emmen. Het beslag trof geen doel omdat het bedrijf alles heeft verpand aan de bank. De chauffeurs die op basis van een gerechtelijk vonnis recht hebben op ongeveer 100.000 euro rest nu niets anders dan het faillissement van het bedrijf aan te vragen.

Donderdagmiddag waren een deurwaarder, de politie en een hulpofficier van justitie urenlang bij het bedrijf. Er waren genoeg goederen om beslag op te leggen, maar alles bleek verpand te zijn aan de bank. Edwin Atema van FNV – Stichting VNB: “’Van het wc-papier tot aan de betalingen die gedaan worden door opdrachtgevers, de bank heeft het eerste recht het geld te krijgen. Dit bedrijf ligt dus helemaal aan het infuus van de bank. De leden kunnen nu niets anders doen dan het faillissement van het bedrijf aanvragen. De deurwaarder komt dus snel terug met de faillissementsaanvraag.”

Naast het bedrag van 100.000 euro hebben de drie chauffeurs nog meer te vorderen. Tussen twee van hen en Brinkman loopt nog een procedure waarin de twee werknemers ontslagvergoedingen vorderen van in totaal nog eens meer dan een ton. Eerder kreeg hun collega al ruim vijftigduizend euro toegewezen van de rechter.

Brinkman-chauffeur Erik Meijer: “We voeren al heel lang procedures tegen dit bedrijf. We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd om het geld te innen, maar als dat zelfs zo niet lukt, is een faillissementsaanvraag de enige optie. Blijkbaar hebben we jarenlang gewerkt bij een luchtkasteel van de bank.”

Of een faillissement de gewenste vergoedingen voor de geplaagde chauffeurs oplevert, is nog maar de vraag, zeker gezien de mate waarin Brinkman Trans aan haar bank vast zit geketend. De ervaring leert dat bij een faillissement lang niet alle schuldeisers aan hun trekken komen.

2 reacties op “Chauffeurs willen bankroet Brinkmans Trans

  • Harrie

    puur effectbejag van FNV weer, zij weten heel goed dat dit bijna altijd de praktijk is, Van de geleasde wagen berust het juridische eigendom sowieso niet niet bij de ondernemer en in het kader van zekerheden tegenover een rekeningcourantkrediet zijn alle overige eigendommen en vorderingen gecedeerd aan de bank. Bij hele sterke bedrijven zonder krediet is dat natuurlijk niet zo maar indien zij wegens omstandigheden een situatie bereiken waarbij lonen niet meer (volledig) betaald kunnen worden is dit scenario van verpanding heeft men ondertussen dit scenario van verpanding ook al bereikt. Als het slechter gaat wordt de greep van de bank steeds sterker.

  • Drs. W.

    Als de bank in crisis is, wordt door de overheid geld van de burger geëist. Een kijken of dit andersom ook werkt. Wel zo eerlijk van die bank?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer