3.000 extra chauffeurs op de truck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

3.000 extra chauffeurs op de truck

Sonja van Dijk (47) is de 3.000ste zij-instromer die kiest voor een toekomst als vrachtwagenchauffeur via de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.  Het doel van het project voor 2018 was het werven van 1.500 chauffeurs, waardoor het project een zeer succesvol resultaat neerzet. De vraag naar goed opgeleide chauffeurs blijft onveranderd groot. Daarom heeft de sector besloten om ook voor 2019 subsidie beschikbaar te stellen voor het opleiden van 2.000 extra chauffeurs.

Sonja van Dijk is de 3.000ste zij-instromer die kiest voor een toekomst als vrachtwagenchauffeur. Binnenkort treedt zij in dienst bij G. van Doesburg Internationaal Transport uit Zaltbommel. Operationeel manager Dyjan van Doesburg: ‘Sonja heeft een ongelofelijke drive. Zo’n talent laten wij echt niet lopen.’ G. van Doesburg Internationaal Transport is één van de honderden transportbedrijven die gebruik maken van de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

vlnr: Linda Overeijnder adviseur Mobiliteitscentrum Sectorinstituut, Sonja van Dijk, 3.000ste instromer ikwordvrachtwagenchauffeur.nl en Dyjan van Doesburg operationeel manager Van Doesburg Transport

Werkgevers en vakbonden in transport en logistiek – TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen – subsidiëren de opleiding van nieuwe vrachtwagenchauffeurs via de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB). Het gaat hierbij om kandidaten die al in de sector werken en doorstromen, maar ook kandidaten uit andere sectoren die kiezen voor een toekomst in transport en logistiek. Sectorinstituut Transport en Logistiek zorgt voor de uitvoering van de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.

Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek kijkt tevreden terug op 2018: “Het doel was om in 2018 1.500 mensen extra te laten instromen. Dat we een verdubbeling hebben kunnen realiseren laat zien dat het beroep van vrachtwagenchauffeur veel mensen aanspreekt en dat onze aanpak om goed opgeleide chauffeurs te laten instromen werkt.”

Willem Dijkhuizen, bestuurder van FNV Transport en Logistiek is trots op de campagne. “Er werken nu al bijna 150.000 mensen in de sector. Daarvan is ongeveer één op de tien vrouw. Voor het beroep vrachtwagenchauffeur is dat nog een stuk minder. Daarom doet het mij deugd dat de 3.000e zij-instromer een vrouw is. Het is onze focus om in 2019 nog veel meer vrouwen als chauffeur aan het werk helpen.“

Wim Pot, waarnemend voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN): “Het is goed te zien dat veel chauffeurs instromen in  de sector want het personeelstekort is een grote zorg voor ondernemers. In een cirkel van 250 kilometer rond Utrecht zoeken we de komende jaren, in het kader van dit project, 2.000 vrachtwagenchauffeurs per jaar. Daarnaast zijn er ook veel vacatures in andere logistieke beroepen.”

De economie blijft sterk en de vraag naar goed opgeleide chauffeurs blijft onveranderd groot. De sector stelt daarom voor 2019 subsidie beschikbaar om 2.000 zij-instromers en doorstromers te enthousiasmeren en op te leiden voor het vak van vrachtwagenchauffeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer