Achmea speelt in op Richtlijn Vakbekwaamheid • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Achmea speelt in op Richtlijn Vakbekwaamheid

Achmea introduceert een online planner waarmee transportbedrijven in de gaten kunnen houden of een chauffeur voldoende opleidingsuren heeft gevolgd.

chauffeurVolgens Achmea verwachten beroepsvervoerders in ons land chaos en capaciteitsproblemen bij de invoering van de nieuwe Richtlijn vakbekwaamheid die per september 2009 van kracht wordt. De Richtlijn stelt dat iedere beroepschauffeur per vijf jaar, 35 uur verplichte nascholing moet volgen. Om grip te houden op de verplichte nascholing introduceert Centraal Beheer Achmea samen met de VerkeerVeiligheid Groep Nederland de Online Richtlijn planner. In de Online Richtlijn planner kunnen werkgevers zelf trainingen boeken en cursisten aanmelden. De gevolgde nascholingsuren worden geregistreerd en de planner informeert de werkgever automatisch over eventuele opleidingsachterstanden.
Tevens introduceert Achmea per 1 maart een opleidingsaanbod dat de vervoersondernemer direct voordeel oplevert door minder onderhoud- en brandstofkosten, minder schade en een beter imago. De besparingen kunnen volgens Achmea de praktijk oplopen tot meer dan 10 procent. Klanten van Centraal Beheer Achmea ontvangen een korting op de Richtlijntrainingen die varieert van 15 tot 25 procent. achmea

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer