Ga naar hoofdinhoud

Alexander Pechtold nieuwe algemeen directeur CBR

Alexander Pechtold (53) is per 1 november 2019 benoemd als algemeen directeur van het CBR. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) benoemde hem na voordracht door de Raad van Toezicht van het CBR. Samen met operationeel directeur Jan Jurgen Huizing, die in januari 2019 aantrad, gaat Pechtold een collegiaal bestuur vormen.

Voormalig D66-voorman Pechtold zal naar verwachting het CBR van grote toegevoegde waarde zijn om het CBR door de huidige moeilijke fase bij de medische beoordelingen heen te loodsen. Daarna zal hij samen met alle medewerkers verder bouwen aan versterking van de organisatie en de dienstverlening. Hij heeft vanuit zijn langdurige politieke ervaring een uitstekend gevoel voor de complexe omgeving en de belangrijke rol van het CBR in de samenleving.

Jan Mengelers, voorzitter Raad van Toezicht: “Ik ben verheugd dat na een uitvoerige selectie Alexander Pechtold de nieuwe algemeen directeur van het CBR wordt. Alexander Pechtold is een verbindende persoonlijkheid die zowel binnen als buiten het CBR de rust en het vertrouwen terug kan brengen. En zo met de organisatie richting kan geven aan de verbetering van de dienstverlening en aan de opgaven voor het CBR op gebied van de verkeersveiligheid in het steeds complexere verkeer.”

Het is al lange tijd een rommeltje bij het CBR. Vanwege vertraging bij de medische keuringen krijgen vele chauffeurs hun rijbewijs niet tijdig verlengd. De vorige directeur, Petra Delsing, vertrok vanwege de wanorde bij het CBR.

Het CBR is een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan (zbo). CBR beoordeelt de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid in Nederland. Het CBR is een landelijke organisatie met 1.300 medewerkers in vaste dienst, een hoofdkantoor in Rijswijk en 53 praktijkexamen- en 20 theorie-examenlocaties in het land. In 2018 nam het CBR een kleine 1,5 miljoen examens en toetsen af en behandelde het ruim 600.000 aanvragen voor de medische geschiktheid.

2 reacties op “Alexander Pechtold nieuwe algemeen directeur CBR

  • jack

    wordt de puinhoop nog groter

  • Ron soeverein mens

    Een beroeps leugenaar en incompetent figuur gaat de problemen bij het CBR oplossen.hahaha. Het zou vermakelijk zijn als het niet enorm treurig is.De lamme helpt de blinde.
    Iedereen die door de chaos bij het cbr in moeilijkheden komt moet een schadeclaim indienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer