Ga naar hoofdinhoud

‘Behandel vrachtwagenchauffeurs respectvol, juist nu!’

Transport en Logistiek Nederland roept op om chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer respectvol te behandelen bij maatregelen tegen besmetting met het coronavirus. Chauffeurs krijgen steeds meer te maken met allerlei restricties op laad- en loslocaties.

Zo kunnen chauffeurs geen gebruik meer maken van de WC, geen water meer drinken of lunchen in de gebouwen waar zij hun ladingen lossen of ophalen. Vaak treffen zij bij de slagbomen al bordjes aan met dwingende teksten waarin beheerders van deze locaties hen instrueren om in de cabine te blijven zitten. Behalve deze weinig respectvolle houding voelen chauffeurs zich ook geraakt in hun professionaliteit, omdat zij niet kunnen controleren wat er precies wordt geladen en gelost door medewerkers van de locaties. Ook wordt hun privacy geschonden omdat zij schriftelijke verklaringen moeten afleggen over hun gezondheidstoestand.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) roept alle partijen in de logistieke keten op het wederzijds respect te bewaren. We hebben hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid met de bedrijven waar chauffeurs goederen laden en lossen, stelt TLN. Daarbij hoort wederzijds respect in de omgang met elkaar. Uiteraard nemen de chauffeurs en transportondernemers alle door het RIVM geadviseerde preventiemaatregelen in acht. De afstandelijke manier waarop chauffeurs nu worden behandeld heeft echter weinig meer te maken met infectiepreventie.

Sommige bedrijven meten de temperatuur op van chauffeurs en verplichten hen om schriftelijke verklaringen af te leggen. Daarin moeten zij bijvoorbeeld verklaren dat ze niet besmet zijn met het coronavirus, geen contact hebben gehad met besmette personen of in besmet gebied zijn geweest. De privacywetgeving verbiedt het opvragen en registreren van dit soort gegevens. TLN zou daarom graag zien dat de Autoriteit Persoonsgegevens optreedt in reactie op de meldingen die zij heeft ontvangen. Het verplicht afgeven van dit soort verklaringen biedt slechts schijnveiligheid omdat een gezondheidsverklaring altijd een momentopname is en ziekteverschijnselen pas na invulling kunnen optreden.

11 reacties op “‘Behandel vrachtwagenchauffeurs respectvol, juist nu!’

 • Papa trucker

  Wij moeten het bijltje er bij neer gooien eens kijken wie er dat hun producten rond gaat rijden we worden nog erger dan beesten benaderd we zijn verdomme ook maar mensen die hun werk doem zodat andere mensen hun producten thuis krijgen ik bevoorraadt de Lidl andere rijden pakjes rond zijn wij dan echt minder dan de gewone burger schaam jullie

 • Never Ending Story

  Belachelijk wij zijn geen beesten

 • Zoals altijd wordt de chauffeur weer als str… behandeld. Ik spreek uit ervaring. En je hebt geen keuze want je lading wordt geweigerd of je krijgt extra wachttijd. Wanneer leren mensen dat de trucker aan de basis van het leven staan. Zonder ons is er niets.

  1. Ik zeg niet aan meewerken. Het is ook niet zo dat jouw lading wordt geweigerd ,nee zij snijden zichzelf in de vingers als jij daaraan niet meewerkt. Zij ontvangen hun eigen lading niet. Extra wachttijd maakt toch niet uit je wordt immers per uur betaald. Wagen voor de poort laten staan en desnoods politie bellen. Privacy schennis.

 • Juan

  Ik heb dit zelf ook al.evaren
  Of ik wilde klikken op akkord als ik virusvrij ben ….op een ipad die door alle mensen die binnenkomen aangeraakt moet worden
  Denk na voor je dit soort domme dingen optuigd
  Uit respect meld ik het bedrijf nu nog niet maar wat niet is……

 • Reynold broekhuizen

  Chauffeurs zijn een makkelijke zondebok.
  Eigen personeel kan ook ons besmetten.nee nu lijkt het of het alleen andersom kan.maar wel alle chauffeurs in een hokje bij elkaar doen met aanmelden.
  Wat een graf scheinheiligen.en ons verplichten vinger of handscans te laten maken…

 • Ad van der Vlies

  Je wordt o a door Kruidvat beschouwd als criminelen door hun beleid ik heb hier ervaring mee uit de tijd dat ik nog werkte zo zijn er meer bedrijven ad van der Vlies

 • Ruud

  Als oud Internationaal chauffeur doet dit autoritaire gedrag van de bedrijven mij denken aan de vele portiers in Duitsland die dachten op de stoel van onze lieve Heer te kunnen gaan zitten. Schandalig als je er al dagelijks bij zo’n dc komt en ze je kennen en dan zo minachtend behandeld te worden. Ik zou zeggen als je zelf een laadklep hebt gooi de boel er voor de poort maar uit en laat ze het met de heftruck maar ophalen. Ik vind de bedrijven die jullie zo behandelen gewoonweg schofterig!!!!!!! Sterkte allemaal. Ruud.

 • Jack

  Kan tln zijn hand in eigen boezem steken die hebben totaal geen respect voor de mensen

 • Lucien

  Zeer respect loos!! Stekte van alle chauffeurs ben blij met jullie inzet.

 • Je leest alleen berichten over dit onderwerp op transport site’s, nooit op site’s die iedereen leest. Wij chauffeurs weten het wel. Nu de rest nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer