fbpx Ga naar hoofdinhoud

Bulgaarse chauffeur verdacht van mensensmokkel

Afgelopen zaterdag hield de politie een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bulgarije aan op verdenking van mensensmokkel.

Zorg om voortzetting strijd tegen transportcriminaliteitVan de 36-jarige verdachte wordt onderzocht wat zijn betrokkenheid is bij mensensmokkel. Mensenhandel is uitgesloten. Hij is in verzekering gesteld.

In de vrachtwagen zaten 8 volwassenen, 7 mannen en 1 vrouw van verschillende nationaliteiten. Vermoedelijke afkomstig uit het Midden-Oosten en Azie. Omdat de inzittenden zich niet konden identificeren wordt hun identiteit onderzocht door de vreemdelingenpolitie. De inzittenden zijn inmiddels in vrijheid gesteld en hen is een asielprocedure aangeboden.

Een melder hoorde klopgeluiden in een vrachtwagen die geparkeerd stond op De Stuwdam. Dit was omstreeks 13.30 uur. Toen de politie de laadbak van de vrachtwagen openmaakte, zaten er acht volwassen personen in de vrachtwagen die uitgeput en oververhit waren. De Bulgaarse chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden. De inzittenden zijn door de politie opgevangen. Zij konden zich niet identificeren. Hun identiteit wordt onderzocht. Het team mensenhandel is bij de zaak betrokken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer