Ga naar hoofdinhoud

CAO-overleg vastgelopen, FNV wil acties

Het overleg tussen TLN, CNV, FNV en De Unie over de nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer  is afgelopen week niet goed verlopen. Een gezamenlijk resultaat ligt zeker niet binnen handbereik. Grootste struikelpunt is, hoe kan het ook anders, het loon.

De werkgevers hebben 2 procent loonsverhoging geboden per 1 juli 2021. Onvoldoende, zo vinden de werknemersorganisaties.

TLN ervaart de uitkomst van het overleg als uitermate teleurstellend. Zeker omdat TLN naar de bonden toe beweegt, op het vlak van arbeidsvoorwaarden, en met het nieuwe bod. De werknemersorganisaties daarentegen kiezen er juist voor terug te gaan naar de oorspronkelijke looneis van 3,5 procent per 1 januari 2021.

FNV is niet alleen teleurgesteld, het wil ook meteen in actie komen. Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “Het is onbegrijpelijk dat de mensen die essentieel werk doen, van het bevoorraden van winkels en ziekenhuizen tot het bezorgen van pakketten en vaccinaties, niet meer waardering krijgen. De werkgevers verschuilen zich achter de crisis, terwijl er volop werk is.”

FNV is vanaf november met de werkgevers in onderhandeling, maar door corona werden de gesprekken een paar keer opgeschort. Tijdens het laatste gesprek bleven de werkgevers bij hun loonbod van 2 procent per 1 juli 2021. “De huidige cao is al per 1 januari verlopen. Wij willen een grotere loonstijging die per 1 januari ingaat. Zeker het afgelopen jaar hebben de mensen in de sector laten zien wat ze waard zijn en ze willen dat de werkgevers dat erkennen”, aldus Dijkhuizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer