Chauffeur op de vlucht na dodelijk ongeluk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chauffeur op de vlucht na dodelijk ongeluk

Een 45-jarige Belgische trucker van een transportbedrijf uit Merelbeke wordt in Engeland vastgehouden nadat hij dinsdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte. Na het ongeluk liet de man zijn vrachtwagen en het gewonde slachtoffer achter en liftte naar het dichtstbijzijnde treinstation.

politie_zwaailichtDe Belg reed op de A35, ter hoogte van Tolpuddle (Dorset), achteraan in op een tractor met een lege aanhangwagen. De boer in de tractor werd uit zijn cabine geslingerd en liep zware hoofdwonden op. Een student verpleegkunde was als eerste ter plaatse en diende de eerste verzorging toe. De 56-jarige Britse landbouwer overleed later in het ziekenhuis.

Volgens de politie vluchtte de trucker nog voor hun aankomst. Uiteindelijk konden ze de man arresteren bij het treinstation van Dorchester, ongeveer 15 kilometer van de plek van het ongeluk. Hij wordt nu vastgehouden in het politiecommissariaat van Weymouth.

Volgens de Britse politie sloeg de trucker al liftend op de vlucht. ‘We zoeken een ouder echtpaar met een grijze wagen dat hem nietsvermoedend naar het station bracht’, zegt de politie van Dorchester.

Pas gisterochtend vernam de werkgever van de trucker, CPS Logistics uit Merelbeke, meer over het voorval. Het bedrijf had zijn chauffeur nog niet gesproken en wilde nog geen verdere commentaar geven.

Bron: De Standaard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer