Chauffeurscertificaat verplicht in Franse zones met avondklok • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurscertificaat verplicht in Franse zones met avondklok

Photo by Pixabay on Pexels.com

Vrachtwagenchauffeurs die zich in Frankrijk bevinden in een zone met een avondklok, moeten verplicht een certificaat bij zich hebben. Dat meldt de Spaanse website Foro Transporte Professional.

De Franse overheid heeft een avondklok opgelegd van 21.00 tot 6.00 uur op diverse plekken. Het is chauffeurs toegestaan om zich tijdens de avondklok voor het werk in deze zones te bevinden, maar ze moeten dan wel een certificaat van hun werkgever bij zich dragen.

De avondklok is voor de komende vier werken ingesteld in de volgende gebieden: Parijs, Regio Île-de-France, Lyon, Aix-en-Provence-Marseille, Toulouse, Lille, Montpellier, Grenoble, Rouen en Saint-Étienne.

Het certificaat moet  de plaatsen aangeven waar de activiteit zal plaatsvinden  (zolang deze van tevoren bekend zijn), inclusief alle laad- en losplaatsen. Het document moet ondertekend door een leidinggevende of de werkgever zelf. Een eigen rijder mag zelf tekenen, maar hij moet dan ook echt zelf rijden. Het niet naleven van de avondklok wordt bestraft met boetes van maximaal 3.750 euro, bij herhaling van de overtreding.

Het certificaat  kan worden gedownload via deze link

Het document is ook digitaal in te vullen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer