Ga naar hoofdinhoud

‘Chauffeurstekort houdt nog zeker vijf jaar aan’

Het tekort aan chauffeurs in het wegtransport vlakt iets af en de vergrijzing lijkt gestopt. Dat zijn twee van uitkomsten van de tweede TTM.nl Summit. Maar het tekort zal nog zeker vijf jaar aanhouden. Een andere conclusie: het transport zou veel meer kunnen inspelen op de moderne trends op de hele arbeidsmarkt.

Dat komt naar voren uit de tweede TTM.nl Summit, een ronde-tafelgesprek met tal van stakeholders uit de branche. 2018 was voor de transportsector een moeilijk jaar, met een duidelijk personeelstekort. Kijken we naar de huidige situatie, dan blijken er grote verschillen te zijn afhankelijk van bedrijf en branche. Concrete oplossingen lijken moeilijk en geen van de al lang geleden ingeslagen wegen heeft er toe geleid dat we nu géén chauffeurstekort hebben, iets dat 15 jaar geleden al werd voorspeld.

Lees het complete artikel (longread!) hier op TTM.nl

2 reacties op “‘Chauffeurstekort houdt nog zeker vijf jaar aan’

  • Big Rick

    Denk dat deze ook weer zal toenemen.Niet perse door vergrijzing maar door invoering alcoholslot.Op de dag dat ik zo’n ding ga krijgen stop ik in ieder geval want als iemand die geen alcohol nuttigt moet blazen alvorens aan het werk te kunnen is toch wel een belediging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer