Ga naar hoofdinhoud

Christian Wesselius is de beste (DAF)-chauffeur

Na een zinderend spannende finale afgelopen zaterdag, heeft Christian Wesselius (39) van Dobbe Transport de nationale DAF Driver Challenge 2019 gewonnen. De eindstrijd voltrok zich op de testbaan van DAF in St. Oedenrode. 17 finalisten namen het daar tegen elkaar op in diverse challenges: van EcoDrive op de proefbaan, tot aan voertuigcheck, manoeuvreren en zelfs sociale vaardigheden. Wesselius behaalde de hoogste totaalscore. Als winnaar kwalificeerde hij zich voor de internationale finale in september in Luxemburg.

Een kleine 200 chauffeurs uit Nederland hadden zich dit jaar aangemeld voor de DAF Driver Challenge 2019. Via de online test kwalificeerden zich 17 kandidaten voor de finale om hun kennis en vaardigheid te tonen.

“Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen”, aldus Christian Wesselius, trots met de beker in de handen. “We wisten als finalisten totaal niet wat ons te wachten stond. Van tevoren zijn we niet op de hoogte gebracht op welke onderdelen we hier zouden worden beoordeeld. Je kon je dus niet voorbereiden. Je moet volledig op je kennis en ervaring vertrouwen.”

Zaterdag stonden er diverse onderdelen op het programma: de EcoDrive, manoeuvreren, aankoppelen trailer, voertuigcheck en sociale vaardigheden. Uiterst geconcentreerd voltooiden de chauffeurs de opdrachten. Transport- en voertuigkennis werden op de proef gesteld. Het was zeker niet gemakkelijk. De zenuwen speelden parten, omdat de kandidaten letterlijk op de vingers werden gekeken. De finalisten zijn echter niet de eerste de beste. Ze behoren sowieso al tot de beste DAF chauffeurs van Nederland.

Wesselius: “Ik bleek de zuinigste bij de EcoDrive met een score van 99%. Dat is natuurlijk gaaf. Ik ben ook gewend om op verschillende type vrachtauto’s te rijden. Dus telkens nadenken als je instapt en je leert snel gevoel voor de vrachtauto te krijgen. De ene keer ben ik op pad met een aanhanger, dan weer een trailer of de wipkar. Bij Dobbe Transport doen we vooral distributiewerk in de Benelux. Heel divers is het. We leveren af bij agrarische bedrijven, maar ook bij restaurants. Dan leer je ook goed om op de juiste manier met klanten te communiceren. Je legt gevoel in je werk en in de vrachtauto.”

De finale voor DAF International Driver Challenge 2019 in Luxemburg is in september. Hier zal de lat nog hoger liggen en staat de chauffeurs een aantal stevige opdrachten te wachten. “Ik kijk ernaar uit. Het is al geweldig dat ik erbij kan zijn!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer