Ga naar hoofdinhoud

DKV Euro Service door Franse staat SHT-gecertificeerd

DKV Euro Service heeft op grond van een officiële verordening van Frankrijk het SHT-certificaat ontvangen. SHT staat voor Société Habilitée de Télépéage, en met het bijbehorende certificaat is DKV officieel gerechtigd de Franse Ecotaxe op nationale wegen af te rekenen en als aanvullende service de bijbehorende on-board unit beschikbaar te stellen.

Telepeage DKVAan de toekenning van het certificaat ging voor aanvragen en diverse controles een periode van anderhalf jaar vooraf. Buiten de diverse randvoorwaarden waaraan DKV als organisatie moest voldoen werden met name de expertise van DKV op gebied van tolheffingen en de bijbehorende IT-structuur uitvoerig aan controle onderworpen. “Het mag duidelijk zijn dat ook onze systemen aan deze nieuwe taak moesten voldoen,” aldus Jürgen Steinmeyer, DKV directeur sector tol. “Voor ons is de SHT-certificering een belangrijke mijlpaal om ons op middellange termijn te kunnen positioneren als aanbieder van een uniform registratie- en afrekensysteem voor tolheffingen in heel Europa.” En Andreas Leber, DKV projectleider Ecotaxe, aanvullend: “Daarbij hebben we natuurlijk ook ruimschoots profijt van onze jarenlange ervaring als gecertificeerd aanbieder van on board units voor het bestaande TIS PL systeem op de Franse tolwegen en het Spaanse VIA T.”

De Franse Ecotaxe zal per 1 oktober 2013 op de nationale wegen van start gaan. Nu al kunnen vervoerders, fleet managers en individuele chauffeurs zich online voor de nieuwe Ecotaxe laten registreren via DKV Euro Service, waarna de toekomstige gebruiker zijn DKV Box binnen een paar dagen tegemoet kan zien. Met deze on-board unit kan ook bijvoorbeeld de bestaande TIS PL tol worden afgerekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer