Dronken chauffeur in Nederlandse truck aangehouden op Poolse A2 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dronken chauffeur in Nederlandse truck aangehouden op Poolse A2

De chauffeur van een vrachtwagen met Nederlands kenteken is maandag in Polen aangehouden omdat hij onder de invloed van alcohol zijn voertuig bestuurde. Bij het blazen constateerde de politie een alcoholpromillage van 2 (0,98 mg / l). In de cabine vond de inspectie een fles gevuld met wodka.

Dat meldt de Poolse Inspectiedienst voor Transport, de WITD. Die werd geattendeerd op een vrachtwagen op de A2 die slingerend over de weg reed. De vrachtwagen werd naar een parkeerplaats gedirigeerd. Daar parkeerde de chauffeur zo dat hij andere voertuigen in de weg stond. Daarna deed hij ondanks sommatie van de inspectie de deur van zijn cabine niet open. Toen de inspectie dat zelf deed roken zij een sterke alcoholwalm die uit de cabine kwam. De chauffeur was inmiddels in slaap gedommeld en niet aanspreekbaar. Naast de stoel van de chauffeur vond de inspectie een deels gevulde fles met wodka.

Er werd getracht de chauffeur een ademtest te laten afleggen maar dat lukte in de cabine niet goed. De chauffeur werd meegenomen naar een politieauto. Na drie pogingen lukte het pas om de ademtest goed uit te voeren. De eerste test toonde 0,98 mg / l (ongeveer 2 promille) alcohol in de uitgeademde lucht en de tweede 1,04 mg / l (ongeveer 2,2 promille).

De chauffeur is na de resultaten van de ademtest afgevoerd door de politie. De vrachtwagen, voorzien van Nederlandse kentekenplaten, is weggesleept. De politie heeft geen mededelingen gedaan over de nationaliteit van de chauffeur.

9 reacties op “Dronken chauffeur in Nederlandse truck aangehouden op Poolse A2

 • Linda

  Ik kan me nauwelijks voorstellen dat de dronkenlap een Nederlandse vrachtwagenchauffeur is. Zal eerder een Poolse vrachtrijder zijn die een Nederlands gekentekende vrachtwagen bestuurt.

  1. Frank

   Toch wel grappig dat jij weet wat er op de auto zit. Alsof Nederlanders zich niet klem zuipen thans die avond daarvoor in het barre café aan de barre tafel.

 • Men is daar vast heel blij geweest dat het een keer andersom was en zij konden laten zien dat zij er tegen optreden. De fotoreportage ziet er ook gelikt uit. Uiteraard een goede zaak dat men hier streng tegen optreedt.

 • Peter

  Limpens Elsloo.

 • Ron

  Spijtig dat een goed en zeer professioneel bedrijf door een onverantwoorde chauffeur in een kwaad daglicht wordt gesteld.

 • John

  Kan me niet voorstellen dat bij Limpens buitenlandse chauffeurs op de wagen zitten. Maar hou me te goed ik kan er ook helemaal naast zitten.
  Kan ook een oude combi van de genoemde firma zijn die verkocht is. Desalniettemin een triest verhaal.

  1. Ik vind het geweldig dat er gesproken wordt over ´´Nederlands gekentekende´´ gesproken was. Als het in Nederland was gebeurt met een buitenlandse auto dan wordt dit in de meeste gevallen niet vermeld. Want dan wordt er ´´gediscrimineerd´´ en is met stigmatiserend bezig. We kennen alleen een eenzijdig verhaal van de Poolse autoriteiten. Wacht eens af tot je de andere partij ook hoort.
   In de meeste Oostbloklanden viert corruptie nog altijd een boventoon. Medewerkers Limpens houdt de duim omhoog

 • Pol

  Beetje bullshit natuurlijk dat een Poolse weginspecteur op de A2 een vrachtwagenchauffeur staande houdt. Misschien eerst even de bron goed checken voordat jullie zulke bullshit online gooien die de firma Limpens en de chauffeur in een kwaad daglicht stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer