Ga naar hoofdinhoud

Dronken trucker doet gevaarlijk

Politieagenten hielden maandagavond een 20-jarige vrachtwagenchauffeur aan, die onder invloed van alcohol voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgde.

fris biertjeRond 21.00 uur zag een getuige hoe twee vrachtwagens met hoge snelheid de A4 ter hoogte van Den Hoorn af kwamen rijden. Hierbij overschreden zij meerdere malen de middenlijn van de weg. Gealarmeerde politieagenten troffen de vrachtwagens kort daarna aan ter hoogte van de Burgemeester Creezelaan in De Lier.

Beide chauffeurs hadden inderdaad de vaart erin en vooral de ene ‘nam het niet zo nauw’ met zijn plaats op de weg. Op de Edisonstraat hielden de agenten de chauffeurs staande en lieten hen blazen. De 20-jarige man uit ’s Gravenzande blies 585 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. De chauffeur verklaarde echter aan de agenten dat hij die dag nog helemaal niets gedronken had. Het resultaat van de blaastest bleek afkomstig te zijn van de avond ervoor.

Op 9 augustus had de man ’s avonds ‘iets gedronken’. Hoewel de chauffeur zich de volgende dag naar eigen zeggen ‘wel weer in staat voelde om te rijden’, blies hij dus 22 uur later nog steeds meer dan het dubbele aan toegestaan aantal ugl. Omdat de politieagenten ook het vermoeden hadden dat beide mannen de toegestane rijtijden hadden overschreden, schakelden zij de Rijksdienst voor Verkeersinspectie in. Het vermoeden van de agenten bleek juist, en ook de begrenzers voor de snelheid waren niet in orde. Verkeersinspectie nam de vrachtwagens daarom in beslag. De agenten hielden de 20-jarige chauffeur aan en namen zijn rijbewijs in beslag. Eveneens kreeg hij een rijverbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer