Duitsers willen chauffeurs na 72 uur toch in quarantaine • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Duitsers willen chauffeurs na 72 uur toch in quarantaine

De Duitse regering wil dat vrachtwagenchauffeurs die meer dan 72 uur in een COVID-19 risicogebied zijn geweest, in een quarantaine van enkele dagen gaan. Het plan krijgt forse kritiek van logistieke brancheverenigingen.

Tot nu toe zijn personen die om beroepsredenen goederen vervoeren uitgezonderd van de quarantaineverplichting na terugkeer uit een risicogebied naar Duitsland. De aanpassing die de regering wil doorvoeren houdt in dat chauffeurs maximaal 72 uur in een risicogebied mogen verblijven. Anders moet de chauffeur toch in quarantaine.

Photo by cottonbro on Pexels.com

De beroepsverenigingen AMÖ, BIEK, BGL, BWVL en DSLV schrijven in een gezamenlijke brief aan het ministerie van binnenlandse zaken dat de voorgenomen maatregel transportbedrijven een fors aantal werknemers kan ontnemen en de dagelijkse goederenstroom in gevaar kan brengen. Zij willen daarom dat de huidige regels gehandhaafd blijven. “Een nieuwe versie van de modelverordening van de deelstaten zou opnieuw enorme negatieve gevolgen hebben voor de internationale toeleveringsketens, aangezien het rijdend personeel in met name het vrachtvervoer over de weg meer dan 72 uur moet doorbrengen in een staat die als risicogebied is aangewezen – deels vanwege de wettelijk verplichte onderbrekingen van de rij- en rusttijden”, zo staat er te lezen. De vervoersverenigingen wijzen er ook op dat chauffeurs in het internationale goederenvervoer tijdens de periode van hun werk weinig contact hebben met andere mensen en dat het coronarisico daardoor lager is dan bij andere beroepsgroepen.

Bron: Verkehrsrundschau

2 reacties op “Duitsers willen chauffeurs na 72 uur toch in quarantaine

 • Willem

  Weekend rijverboden afschaffen zodat iedereen naar huis kan of ergens kan gaan staan waar goede faciliteiten zijn ipv allemaal op een kluitje

  Zeker nu er ook weer restaurants dicht zijn of gaan om economische reden of gedwongen door regelgeving.

  Praktisch en logisch denken daar ontbreekt het steeds vaker aan

  Bemoeizucht en geen verstand van zaken daar zitten we niet op te wachten !

 • jack

  Willem vindt dit een goed idee samen met het nieuwe mobilty pack alle badslippers naar huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer