Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Cementbouw laat chauffeurs betonmixer ontwerpen

Cementbouw heeft een chauffeurspanel aangesteld om vijf nieuwe betonmixers optimaal uit te rusten. Dat verliep succesvol. Veel van de adviezen van de chauffeurs zijn gevolgd.

Het chauffeurspanel kwam onder meer met de volgende suggesties:

• De positie van de dode hoek camera is gewijzigd naar een centrale plek boven het passagiersportier. Hiermee is het zicht op de dode hoek nog verder verbeterd.
• De extra led-verlichting aan de achterzijde van de mixer dient om in duistere situaties extra werklicht te geven, maar komt ook de zichtbaarheid van de wagen ten goede.
• Voorgaande mixers hadden een open ruimte tussen de wielen, onder de ketel. De plastic strippen voorkomen het opspatten van vuil tegen de ketel.
• Bovenaan de trap is een klepdeurtje aangebracht dat alleen naar de binnenzijde kan worden gedraaid. Dit voorkomt dat een chauffeur van het bordes bovenaan de trap kan vallen.
Waar de goot normaliter in ‘ruststand’ buiten de belijning van de mixer valt, wat de mixer breder maakt, kan de goot op de nieuwe mixers helemaal binnen de belijning van de wagen worden gedraaid. Dat is veiliger in het verkeer en op de bouwplaats.

Zaken die nieuw waren op eerder ingekochte mixers (2012) behoren ondertussen tot de standaarduitrusting. Het Litronic-systeem, de achteruitrijcamera, de boordcomputer, de automaat met software voor zwaar transport, de bredere vierkante achterbumper met tranenplaat en de pionnenstandaard zijn allemaal weer terug te vinden op de nieuwe mixers.

Dit geheel aan uitrusting maakt de nieuwe mixers volgens Cementbouw de meest geavanceerde in Nederland en bovendien de meest veilige. Veel vernieuwingen hebben betrekking op veiligheid, een onderwerp dat hoge prioriteit heeft binnen Cementbouw, een dochteronderneming van het Ierse concern CRH.

Cementbouw levert materialen en grondstoffen voor de bouw – zoals cement, vulstoffen, zand en grind – binnen de Benelux en is één van de grootste producenten van betonmortel in Nederland. Daarnaast recyclet Cementbouw betonpuin tot secundaire grondstoffen voor beton en asfalt. Een belangrijk deel van de logistieke processen van haar bedrijfsactiviteiten voert Cementbouw in eigen beheer uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer