Gooi die chauffeurskaart maar uit het raam! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gooi die chauffeurskaart maar uit het raam!

De controle van een trekker-oplegger combinatie bij Barneveld, langs de A1, werd gedaan omdat de combinatie door de ILT als te hoog wordt gezien. De controle neemt een heel andere wending als de chauffeur een chauffeurskaart uit zijn truck werpt!

ILT meldt op haar Twitter-account dat de combinatie de aandacht trok door de hoogte. Bij controle blijkt dat die 4 meter en 17 cm hoog is. Gevolg: een proces-verbaal.

De inspectie zet de controle voort en bij analyse van de tachograaf blijkt dat op iedere zondag de bestuurderskaart van een ander persoon (laten we hem mr. X noemen) wordt gebruikt. De chauffeur ontkent dat echter.

Op dat moment stopt er naast de betreffende truck een andere vrachtwagen. De chauffeur daarvan komt even later naar de gecontroleerde chauffeur en overhandigt hem een bestuurderskaart. Het blijkt dat de gecontroleerde chauffeur kort daarvoor de bestuuderskaart uit het raam van zijn truck heeft gegooid. De kaart blijkt op naam te staan van… mr. X! Er blijft de chauffeur weinig anders over dan de overtreding te bekennen. Hij zegt dat gedaan te hebben in opdracht van zijn werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer