Hegelmann bouwt een hub voor chauffeurs • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hegelmann bouwt een hub voor chauffeurs

De meeste transportbedrijven bouwen een hub om goederen over te slaan, maar de Hegelmann Group bouwt in Polen een hub om van chauffeur te wisselen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe regels van het Mobiliteitspakket. Het hotel is onderdeel van een uitgebreide servicefaciliteit van Hegelmann.

De servicehub wordt gebouwd in Żarska Wieś, in het zuidwesten van Polen nabij de Duitse grens, op een oppervlakte van iets minder dan twaalf hectare. Naast uitgebreide servicemogelijkheden voor expediteurs en voertuigen biedt het operationele centrum ook een eigen hotel en ruime parkeergelegenheid. Met de hub wil Hegelmann antwoorden op de toegenomen eisen als gevolg van de nieuwe EU-regelgeving en het mobiliteitspakket. Tot dusver bedroeg de investering ongeveer 22 miljoen euro. De opening van het complex, dat successievelijk zal worden uitgebreid, is gepland voor medio 2022.

“Met de hub bouwen we aan een optimaal dienstencomplex dat is afgestemd op de behoeften van onze chauffeurs en medewerkers. Daarnaast gebruiken we het om kleinere transportbedrijven te ondersteunen bij het voldoen aan de eisen van het mobiliteitspakket”, zegt Siegfried Hegelmann, aandeelhouder van de Hegelmann Group. Hegelmann is het eerste bedrijf in de transport- en logistieksector dat een geïntegreerd operationeel centrum in Polen heeft opgezet. Het terrein is verdeeld in verschillende zones: de ongeveer 7.000 vierkante meter grote serviceruimte voor vrachtwagens omvat een werkplaats, een diagnosefaciliteit, een spuiterij en een wasstraat voor vrachtwagens. Bovendien is er een magazijn voor reserveonderdelen en banden van bijna 6.000 vierkante meter. “Het hele dienstenpakket stelt ons in staat de reparatietijden te optimaliseren en een efficiënte bedrijfsvoering te garanderen”, aldus Hegelmann. In de toekomst zullen hier nog een afzonderlijk logistiek complex en een opslagcentrum worden gebouwd.

Naast de eigen kantoorruimte van het bedrijf zijn op het enorme terrein ongeveer 60 extra kantoren beschikbaar voor externe bedrijven. Onderdeel van de uitgebreide basis is ook een hotel met meer dan 750 bedden. Chauffeurs die terugkeren van Europese routes kunnen daar hun verplichte rusttijd doorbrengen. Een ander voordeel van de Hegelmann hub is de afzonderlijke, hoogwaardige commerciële ruimte voor zakenpartners, expediteurs en andere transportbedrijven. De ruime parkeerterreinen rond de kantoren, het hotel, de serviceruimten en de magazijnen bieden ook plaats aan 220 vrachtwagens en 450 auto’s. “De Hegelmann Hub in Polen is een transportbasis die in vele opzichten is ontworpen voor een optimale werking”, aldus Hegelmann.

De opening van de Hegelmann Hub Polen medio 2022 zal ook een positieve impact hebben op de regio. Het transportcentrum zelf zal naar verwachting werk bieden aan ongeveer 200 mensen. “Verdere banen zullen worden gecreëerd door onze zakenpartners en andere bedrijven,” zegt Hegelmann.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer