Ga naar hoofdinhoud

Koreaanse chauffeurs de straat op voor ‘eerlijk loon’

Vijfduizend Koreaanse vrachtwagenchauffeurs hebben afgelopen weekend op straat gedemonstreerd voor een minimumloon, wat de overheid aan hen beloofd had. De internationale vakbond ITF zond een delegatie om hen te ondersteunen.

In Zuid-Korea wordt momenteel nagedacht over het instellen van een minimumloon voor vrachtwagenchauffeurs. Het zogeheten ‘safe rate’ moet bijdragen aan de algehele kwaliteit van het wegtransport in het Aziatische land.

ITF-secretaris-generaal Stephen Cotton: “Er is een wereldwijde trend naar eerlijke lonen voor chauffeurs. Ze zijn logisch voor werkgevers, werknemers en de samenleving als geheel. Deze ITF-delegatie moet de Zuid-Koreaanse regering herinneren aan haar internationale verantwoordelijkheid om chauffeurs te betalen wat ze waard zijn. Deze kan ze niet negeren. De overheid moet er voor zorgen dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor de arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsketen. “

De ITF-delegatie omvatte activisten van vakbonden in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Australië, de VS en een supply chain-expert van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

Naast een ontmoeting met chauffeurs van de Koreaanse vakbond KPTU TruckSol-unie sprak de delegatie met Koreaanse media en nam deel aan een nationale demonstratie van meer dan 5.000 chauffeurs die het ‘safe rate’ eisten.

Matt Draper van het Britse Unite, sprak de menigte toe: “Eerlijke lonen gaan niet alleen over geld, ze gaan over de veiligheid van het publiek en de bestuurder, en over de geestelijke gezondheid en het welzijn van de bestuurder. Ik heb er alle vertrouwen in dat TruckSol volledige implementatie van eerlijke lonen zal realiseren en verdere inspiratie zal bieden aan andere vakbonden over de hele wereld. Onthoud dat we allemaal ITF zijn, we maken allemaal deel uit van één wereldwijde familie. ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer