Kritiek zwelt aan op ‘Meiden die Rijden’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kritiek zwelt aan op ‘Meiden die Rijden’

Het populaire tv-programma ‘Meiden die Rijden’ krijgt steeds meer kritiek. In de beelden die worden getoond zou blijken dat menig (vrouwelijk) chauffeur de verkeersveiligheid niet hoog heeft zitten. Dat melden websites van DPG Media.

Het gaat om het niet dragen van de veiligheidsgordel, bellen achter het stuur en een cabine en dashboard vol met spullen. Er klinken in het artikel geluiden dat chauffeurs die zo uitgebreid op tv komen, een voorbeeldfunctie hebben en hun gedrag in de gaten moeten houden.

Ook op sociale media klinkt na elke uitzending kritiek. En ook Veilig Verkeer Nederland (VVN) is kritisch, bijvoorbeeld over het niet dragen van de veiligheidsgordel. “Het dragen van een gordel is immers ook voor vrachtwagenchauffeurs verplicht. Zonder gordel vlieg je bij een botsing door de voorruit. Punt”, zegt woordvoerder Rob Stomphorst. “Meiden die rijden is lachen voor de doelgroep misschien, maar er gaat weinig educatieve kracht vanuit.”

In de TTM.nl Talk van afgelopen week (die volledig in het teken stond van ‘Vrouwen in het Transport’) kwam ‘Meiden die Rijden’ ook kort aan bod. Daar werd gezegd dat vooral de voice-over storend was. Klik hier om de laatste TTM.nl Talk terug te kijken.

Eén reactie op “Kritiek zwelt aan op ‘Meiden die Rijden’

  • NABOTH CORNELIS VAN LUIJK

    anti reclame voor het beroep, het zijn net kinderen een paar serieuze uitgezonderd, je zal ze maar in dienst hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer