Ga naar hoofdinhoud

Litouws rijbewijs? 80 euro aub

Het krijgen van een Litouws truckrijbewijs is een fluitje van een cent. Een undercover medewerker van de Noorse transportbranche-organisatie Norges Lastbileier-Forbund  (NLF) wist voor 80 euro de hand te leggen op vier Litouwse rijbewijzen, plus nog eens twee identiteitsbewijzen. Dat melden diverse Scandinavische media.

euro'sDe NLF-medewerker hoefde geen bewijs van rijvaardigheid te overleggen. Dat betekent dat in principe iedereen in Litouwen voor weinig geld aan een rijbewijs kan komen. NLF luidt de noodklok want het hebben van meerdere rijbewijzen is in Scandinavië schijnbaar wijdverbreid. Chauffeurs proberen door het hanteren van diverse identiteiten de rij- en rusttijden wetgeving te ontduiken.

De Telegraaf meldt dat er ook in Nederland illegaal verkregen rijbewijzen zouden zijn. De PVV wil daar volgende week in de Tweede Kamer vragen over stellen aan minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.

Eén reactie op “Litouws rijbewijs? 80 euro aub

  • johan

    wijdverbreide activiteit dit rijbewijs kopen, gebeurt in polen ook en andere oostbloklanden ook ode 95 diploma’s zijn van geen enkel nut als ze daar verkocht worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer