Madrid: 600 euro bonus als je nu vrachtwagenchauffeur wordt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Madrid: 600 euro bonus als je nu vrachtwagenchauffeur wordt

Het chauffeurstekort is in grote delen van Europa een probleem. Ook in Spanje is dat het geval, met een geschat tekort aan vrachtwagenchauffeurs van 10.000. Ook is de helft van de nu actieve chauffeurs ouder dan 50 jaar. De gemeente Madrid komt nu in actie en geeft een voucher van 600 euro uit om mensen te stimuleren chauffeur te worden.

Het totale budget bedraagt 2 miljoen euro. De steun komt overigens bij de subsidie van andere regionale initiatieven om het tekort aan chauffeurs op te vangen.

De enige vereisten om in aanmerking te komen voor de cheque van 600 euro is dat men in de gemeente Madrid woont of werkt en in het bezit is van rijbewijs B. Ook moet men in staat zijn het opleidingsprogramma te volgen.

Met het opleidingsvoucher worden zowel de inschrijvingskosten als het lesmateriaal gesubsidieerd, alsook de theoretische opleiding, die gericht zal zijn op duurzaam rijden en technologische hulpmiddelen; en 10 praktijklessen over manoeuvres en/of rijden, met de mogelijkheid om de theoretische cursus in teletraining te volgen.

De gemeente Madrid wil met het project de komende twee jaar 2.800 Madrilenen helpen aan het vrachtwagenrijbewijs (C of CE) of busrijbewijs (D).

2 reacties op “Madrid: 600 euro bonus als je nu vrachtwagenchauffeur wordt

 • Jos

  600euro…..pfff

  11.000 euro uitgegeven aan mijn rijbewijzen. Daarvoor nog eens 4500 aan omzet laten liggen ivm opleiding.
  15.500 en toen kon ik aan de slag als chauffeur.

  600euro, met de huidige prijzen voor brandstoffen, huren, energie en zorg,
  600euro per dag ja !

  en oh ja, als je geen kippevel krijgt van in een vrachtwagen stappen, nie starten. 50t 6 assen op 18mtr hebben heul veul aandacht en liefde nodig.

 • Gerard

  Als ze de chauffeurs nou meer betalen .en niet kontinu aan de kant zetten en ze geld aftroggelen dan komen er van zelf meer mensen op de vrachtwagen rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer