Ga naar hoofdinhoud

Minder dan 48 uur in VK? Dan geen sneltestplicht meer

Het kabinet heeft met de aanpassing van de coronomaatregelen besloten een versoepeling door te voeren voor vrachtautochauffeurs die naar het Verenigd Koninkrijk (VK) reizen en daar korter dan 48 uur verblijven. Dit maakt het reizen vanuit de Nederlandse havens weer aantrekkelijker en verbetert de efficiency van logistieke ketens. TLN en Evofenedex verwelkomen de versoepeling voor deze beroepsgroep die zich al zo lang in de frontlinie van de coronacrisis inzet voor een veilige en efficiënte bevoorrading ten behoeve van handels-, productie- en servicebedrijven.

Tot 16 maart moeten vrachtautochauffeurs die per ferry vanuit het VK reizen altijd een negatieve uitslag van een antigeensneltest tonen. Vrachtautochauffeurs die door de kanaaltunnel van het VK naar de Europese Unie reizen, zijn op basis van Franse regelgeving uitgezonderd van deze verplichting als zij korter dan 48 uur in het VK verblijven. Dit heeft als gevolg dat veel transportbedrijven omreizen via de kanaaltunnel.

De afgelopen weken is gebleken dat het risico dat vrachtautochauffeurs positief testen, relatief laag is. Het kabinet vindt het disproportioneel dat chauffeurs met een dergelijk kort verblijf in het VK zich bij iedere reis moeten laten testen. Daarom is besloten dat vrachtautochauffeurs die dagelijks op veerboten van het VK naar Nederland varen, bij een verblijf van korter dan 48 uur worden uitgezonderd van deze verplichting vanaf 16 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer