Nieuwe planmodule voor MendriX TMS • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe planmodule voor MendriX TMS

Global Data Exchange heeft haar MendriX TMS uitgebreid met de Plan Plus grafische planmodule. Deze ondersteunt het handmatig plannen.

Met deze nieuwe module kunnen ritten eenvoudig worden samengesteld door orders naar naar een auto of chauffeur te ‘slepen’”, vertelt commercieel directeur Laurens van Run. “Ook is het in Plan Plus mogelijk orders automatisch op een route te laten zetten of een verzameling orders met één handeling in te plannen.” De Plan Plus module ondersteunt het handmatig plannen: de planner stelt de ritten zelf samen door orders via ‘drag & drop’ toe te kennen aan een rit. “In combinatie met de afstandberekeningsmodule wordt ook meteen de verwachte aankomsttijd bepaald”, licht Van Run toe. Op het grafische planbord is de volgorde van orders binnen een rit makkelijk aan te passen, kan een selectie van orders in één keer worden ingepland op een chauffeur of auto en zijn de laad-/losdressen uit een order toe te voegen aan een andere order om snel een route voor een klant op te stellen.
Daarnaast kunnen in Plan Plus orders op basis van postcodes automatisch worden ingepland op specifieke chauffeurs of routes. Deze routes zijn direct zichtbaar op het planbord en kunnen waar nodig snel worden aangepast. Verder zijn in de nieuwe planmodule van MendriX de standaard werkdagen en vakanties per personeelslid in te stellen. Wordt iemand ingepland op een dag dat hij niet beschikbaar is, dan geeft de software een melding daarvan.

Bron: GDX

screenshot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer