OM: ‘Sterke aanwijzingen voor opzettelijk doodrijden verkeersagent’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

OM: ‘Sterke aanwijzingen voor opzettelijk doodrijden verkeersagent’

Het Openbaar Ministerie meldt dat er sterke aanwijzingen zijn de 45-jarige vrachtwagenchauffeur Willem M. uit Melissant, die woensdag een verkeersagent met fatale afloop aanreed, dat met opzet heeft gedaan. De chauffeur blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam beslist. De officier van justitie verdenkt de man van doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval.

De exacte toedracht van het incident is nog altijd niet duidelijk. Er is een groot opsporingsteam op het onderzoek gezet. Een politieteam uit Zeeland-West-Brabant leidt dit onderzoek. Het onderzoek is nog in volle gang. Uit het onderzoek tot nu toe komen sterke aanwijzingen naar voren dat de verdachte met opzet de motoragent heeft aangereden en vervolgens is doorgereden.

Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien van het ongeval en nog niet met de politie hebben gesproken. De politie ontvangt ook graag camerabeelden, van bedrijven uit de omgeving of van mensen met een dashcam. Als u informatie heeft dan kunt u dat delen door contact op te nemen met 0900-8844, of via het tipformulier op politie.nl. Ook de beelden kunt u uploaden via het formulier. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat ook via Meld Misdaad Anoniem of via Team Nationale Inlichtingen.

Direct na het ongeval deden al verhalen de ronde dat de betreffende chauffeur al tweemaal eerder bij ernstige verkeersongevallen was betrokken. Bij een berucht verkeersongeval in 2015 reed de chauffeur ook een motoragent aan. Die haalde hem van de weg omdat de truck te zwaar beladen zou zijn. De chauffeur reed over de motor heen en de agent verloor daarbij zijn arm. De chauffeur kreeg daarvoor een taakstraf voorwaardelijke celstraf en voorwaardelijke rijontzegging.

En vorig jaar reed de chauffeur in Rockanje met zijn truck tegen een 79-jarige vrouw aan, die ter plekke overleed. Deze zaak werd door het OM geseponeerd.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer