Ga naar hoofdinhoud

Prikactie van chauffeurs bij AH in Zwolle

Vrachtwagenchauffeurs houden vandaag een prikactie bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle. De bevoorrading van de supermarkt zal hierdoor vertraging oplopen.

Acties CNV AH Zwolle“We leggen de boel niet plat, maar geven hiermee wel een signaal”, zegt Frans Westerman van CNV Vakmensen. “Zonder chauffeurs staat alles stil. Zij verdienen een goede cao, geen nullijn. Alles wordt duurder, de chauffeurs hebben recht op een normale loonsverhoging.” Bij het distributiecentrum van Albert Heijn aan de Galvaniweg, werden de chauffeurs ‘s ochtends vroeg tegengehouden door een tijdelijke slagboom. Westerman: “We geven de chauffeurs informatie en een kop koffie. Ze kunnen een balletje trappen, en zo proberen het doel met 3 procent loonsverhoging te raken. Met deze actie zal de bevoorrading van Albert Heijn vandaag vertraging oplopen.” De prikactie is een vervolg op de landelijke manifestatie op 7 april, waarmee de vrachtwagenchauffeurs hun acties begonnen.

Later in de ochtend verschoof de actie naar een andere locatie. Westerman: “Bij een distributiecentrum, ergens in Overijssel, gaan we een soortgelijke actie organiseren. Dat betekent dat niet alle klanten vandaag op tijd hun spullen zullen krijgen.” Met de regionale acties willen de chauffeurs bereiken dat er een goede cao komt voor de 140.000 vrachtwagenchauffeurs in Nederland.

foto: Chauffeurstoekomst twitter

 

2 reacties op “Prikactie van chauffeurs bij AH in Zwolle

 • Pean

  Da’s weer lekker, Chauffeurs krijgen hun zin niet….. en ik kan geen boodschappen doen. Lekker sociaal ! Kan AH er iets aan doen ? Nee, volgens mij niet maar worden vervolgens wel gestraft door dit soort zinloze en voorals vervelende acties. Ik ben als burger het bokje, of jullie langzaam aan acties doen (en ik kom te laat, een leerling die examen doet komt te laat en zijn toekomst wordt met een jaar uitgesteld) of mijn boodschappenkar blokkeren. Verzin eens wat ludiekers, iets waar de rest van wereld geen last van heeft. Maar, belangrijker nog, blijf eens praten met de bonden en werkgevers. Dan bereiken jullie meer dan dit soort publieksonvriendelije acties !

 • rob

  echt fantastisch !!
  chauffeurs die hun werk willen doen worden tegengehouden en krijgen koffie en informatie ; lees , mensen die tevreden zijn en hun baan willen houden worden opgestookt zodat de man van de vakbond zijn baan houd !
  Heren van de vakbond : er is geen ruimte voor loonsverhoging , ik wil mijn werk houden !!
  als jullie zometeen het eindelijk voor elkaar hebben , krijg ik vervolgens een andere schaal aangeboden , die ik accepteer omdat ik mijn werk wil houden !!
  jullie zitten echt te slapen : 80% van de internationaal chauffeurs rijd inmiddels op D5 , dit doen we omdat we liever niet thuis opde bank terecht komen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer