Raken strenge quarantaineregels straks ook de logistiek? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Raken strenge quarantaineregels straks ook de logistiek?

De COVID-19 quarantaineregels in combinatie met het hoge aantal besmettingen zorgen ervoor dat er steeds meer uitval van personeel is. Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) ziet dat in supermarkten momenteel zoveel gebeuren dat lege schappen dreigen. Ook bij chauffeurs en personeel van distributiecentra dreigt momenteel veel uitval.

CBL roept daarom de overheid op om de quarantaineregels snel verder te versoepelen. Bij supermarkten worden nu al hele afdelingen gesloten. “Voor specifieke afdelingen heb je specifieke kennis nodig”, zegt CBL-directeur Marc Jansen tegen het ANP. “Je kunt niet zomaar iemand van de bakkerijafdeling vervangen door iemand van een andere afdeling. We gaan echt zien dat schappen leeg beginnen te raken.”

Niet alleen in de supermarkten zelf, maar ook in de bevoorrading en de distributiecentra wordt de situatie volgens het CBL nijpend. Jansen erkent dat voor bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs ook andere oplossingen zijn. Hij roept medewerkers dan ook op zich vooral te laten vaccineren tegen corona en een boosterprik te halen.

Het ministerie van Volksgezondheid wil niet vooruitlopen op mogelijke versoepeling van quarantaineregels. Naar alle waarschijnlijkheid is er dinsdag 25 januari weer een nieuwe coronapersconferentie.  

Bron: ANP

Eén reactie op “Raken strenge quarantaineregels straks ook de logistiek?

  • Ton ten Have

    Gelukkig staan er heel veel vrachtauto’s met een chauffeur op de vele parkeerplaatsen langs onze wegennet te wachten op een vrachtje. Kunnen ze eindelijk een eerlijk vrachtje doen tegen een eerlijke prijs, in plaats van te moeten wachten op een multinational die weer 50,00 euro van de vrachtprijs heeft weten af te knabbelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer