Sneltest vanaf 19/1 verplicht voor àlle chauffeurs komend uit Engeland (UPDATE) • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sneltest vanaf 19/1 verplicht voor àlle chauffeurs komend uit Engeland (UPDATE)

Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Afrika die per vliegtuig en veerboot naar Nederland komen, moeten met ingang van 19 januari in het bezit zijn van een direct voor vertrek afgenomen negatieve sneltest. Deze test komt bovenop de nu al verplichte negatieve PCR test 72 uur voor aankomst. De verplichte sneltest geldt ook voor transportmedewerkers zoals vrachtwagenchauffeurs en bemanning aan boord van vliegtuigen en veerboten.

Het kabinet neemt deze extra maatregelen om het risico op verspreiding van de nieuwe varianten op het Coronavirus verder te beperken. Voor reizigers die per trein uit het Verenigd Koninkrijk naar ons land reizen en voor chauffeurs die gebruik maken van de tunnel tussen Dover en Calais geldt de verplichte sneltest al.

Nederland trekt op met Frankrijk en België om de import van de virusvarianten uit het VK tegen te gaan. Het kabinet blijft benadrukken dat het de bedoeling is dat mensen in Nederland blijven en niet op reis gaan. De extra maatregelen gaan op dinsdag 19 januari a.s. in.

Voor vrachtwagenchauffeurs is overigens een negatieve uitslag van een sneltest voldoende, andere reizigers zijn verplicht een negatieve PCR-test te overhandigen.

Eén reactie op “Sneltest vanaf 19/1 verplicht voor àlle chauffeurs komend uit Engeland (UPDATE)

  • MC Schuurman

    En hoe ziet men dit voor zich in de praktijk? Als een vrachtwagenchauffeur positief wordt getest moet hij dan in het verenigd koninkrijk in quarantaine, en waar dan verplicht opgesloten in vrachtwagen en hoe zit het dan met het feit dat die chauffeur de week erna weer niet kan rijden? Gaat de overheid alle kosten mbt testen vergoeden en ook de totale ladingen reeds ingekocht (in ons geval bloemen) die door het ontbreken van chauffeur niet vervoerd kunnen worden? Dit gaat een aardige kostenpost worden !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer