fbpx Ga naar hoofdinhoud

Tachograafkaarten één euro goedkoper in 2015

De tarieven voor tachograafkaarten (bestuurderskaarten, bedrijfskaarten en werkplaatskaarten) die worden uitgegeven door Kiwa Register gaan vanaf 1 januari met één euro omlaag. Ze kosten dan 99 euro exclusief btw. Staatssecretaris Mansfeld van Infrastructuur en Milieu heeft dit onlangs bekend gemaakt. Dat meldt EVO. Die vindt dat dit een eerste stap is, maar dat er nog een lange weg te gaan is voordat de prijs kostendekkend is.

Digitale tachograaf. SiemensEVO en TLN hebben eerder dit jaar het ministerie van Infrastructuur en Milieu verzocht niet in te stemmen met een tariefsverhoging naar 102 euro. De staatssecretaris heeft het tarief naar aanleiding van dit verzoek voor 2015 vastgesteld op 99 euro per kaart.

EVO en TLN blijven zich in 2015 onverminderd inzetten voor een kostendekkend tarief voor tachograafkaarten. Eerder dit jaar bleek nogmaals uit onderzoek dat de tarieven 125 procent bedragen van de kosten die worden gemaakt. EVO en TLN blijven bij het ministerie aandringen op langetermijnoplossing van dit probleem.

Het tarief van 99 euro is exclusief btw. Door in de aanvraagmodule bij KIWA Register te kiezen voor een verzamelaanvraag – dit kan ook bij de aanvraag van één kaart – kan het bedrijf de btw verrekenen. Tachograafkaarten zijn vijf jaar geldig en kunnen worden aangeschaft vanaf drie maanden voor de verloopdatum. De houder van de tachograafkaart krijgt geen herinnering als zijn kaart verloopt. Werkgevers en werknemers moeten hier zelf op letten.

Bron: EVO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer