Tesco: ‘1200 euro bonus als je bij ons komt rijden’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tesco: ‘1200 euro bonus als je bij ons komt rijden’

In het Verenigd Koninkrijk is het chauffeurstekort zover opgelopen dat supermarktketen Tesco nu een bonus van 1000 Britse pond (bijna 1200 euro) biedt aan chauffeurs die voor hen willen komen rijden. Andere bedrijven bieden vergelijkbare bonussen. Dat meldt de BBC.

De Road Haulage Association (RHA), de Britse TLN, heeft berekend dat er in Groot-Brittannië circa 100.000 vrachtwagenchauffeurs te weinig zijn. Het afgelopen jaar vonden zo’n 30.000 rij-examens niet plaats door de COVID19-pandemie. Ook de Brexit en daarmee samenhangende restricties werken niet in het voordeel van de aanwas van chauffeurs.

Het chauffeurstekort heeft al in enkele gevallen ertoe geleid dat supermarkten bepaalde producten niet meer konden aanbieden. BP heeft tijdelijk enkele tankstations moeten sluiten omdat leveringen van brandstoffen niet mogelijk waren. In sommige steden is het ophalen van huisvuil een probleem aan het worden.

Topman Rod McKenzie van RHA ziet de situatie niet verbeteren op de korte termijn. Een voordeel van het chauffeurstekort voor bestaande chauffeurs is dat het salaris eindelijk omhoog gaat, aldus McKenzie.

Bron: BBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer