fbpx Ga naar hoofdinhoud

Transics introduceert boordcomputer zonder display

Onder de naam TX-GO introduceert Transics een boordcomputer zonder interface voor de chauffeur, ofwel zonder scherm. “De TX-GO is ontwikkeld voor transporteurs die meer willen dan hun voertuigen lokaliseren, maar voor wie de directe interactie met de chauffeur geen prioriteit vormt”, zegt Walter Mastelinck, CEO van Transics.

Transics TX-GODe TX-GO registreert de posities en de gereden kilometers. Dankzij een koppeling met de digitale tachograaf biedt de boordcomputer bovendien realtime zicht op informatie zoals rij- en rusttijden of activiteitenstatus van de tachograaf. Daarnaast is het met de nieuwe fleetmanagementoplossing mogelijk om het massageheugen op afstand uit te lezen en de chauffeurskaart te downloaden.
Daarnaast is de TX-GO te koppelen aan de CANbus. In dat geval kan de boordcomputer ook het rijgedrag van de chauffeurs monitoren. “De optionele TX-ECO MONITOR-module evalueert het rijgedrag objectief aan de hand van een aantal parameters zoals toerental, stationair draaien, snelheid, uitrollen, gebruik van cruisecontrol en PTO-gebruik”, licht Mastelinck toe. “Deze gegevens worden in TX-CONNECT op kantoor in een rapport gevisualiseerd. Zo krijgen fleetmanagers een helder inzicht in rijstijl en brandstofverbruik.”
Net zoals Transics’ andere fleetmanagementoplossingen is de TX-GO geïntegreerd met Transics’ backofficeplatform TX-CONNECT, waarmee alle informatie gevisualiseerd wordt op kantoor. “Dit totaalzicht laat planners toe om aan de hand van bijvoorbeeld het rijtijdenoverzicht proactief op te treden en zo efficiënt mogelijk de transportopdrachten in te plannen”, zegt Mastelinck. “TX-CONNECT vormt ook de basis voor een gedetailleerde rapportering: fleetmanagers kunnen dankzij trendrapporten de prestaties van het bedrijf in kaart brengen en zo hun productiviteit en rentabiliteit optimaliseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer