‘Truckstops en wegrestaurants openhouden voor chauffeurs’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Truckstops en wegrestaurants openhouden voor chauffeurs’

Vrachtwagenchauffeurs die Nederland bevoorraden worden geraakt door de sluiting van truckstops en wegrestaurants langs de snelwegen. Deze faciliteiten langs de snelweg zijn onmisbaar voor vrachtwagenchauffeurs om te kunnen eten, drinken en douchen. Branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) pleit daarom voor het openhouden van deze voorzieningen voor de vrachtwagenchauffeurs. Dit soort faciliteiten maakt onderdeel uit van de vitale infrastructuur in ons land.

TLN heeft dit onder de aandacht gebracht bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, die het verzoek nu in beraad heeft en er bij TLN op terug zal komen. TLN pleit voor een uitzondering op de sluiting van de horeca langs snelwegen voor vrachtwagenchauffeurs. Zij moeten ook pauze houden, vaak op parkeerplaatsen. Dan moeten zij eten en drinken kunnen afhalen bij dit soort horecagelegenheden langs de snelwegen. Een chauffeur kan immers niet met de vrachtwagen langs een supermarkt om een maaltijd te kopen. Ook moeten ze zich kunnen opfrissen langs de snelweg en daar gebruik kunnen maken van sanitaire voorzieningen.

De beroepschauffeurs kunnen aantonen dat ze tot de vitale beroepsgroep behoren door hun bestuurderskaart te laten zien aan medewerkers van de truckstops en wegrestaurants. Het openhouden van dit soort voorzieningen langs de snelwegen voorkomt bovendien dat chauffeurs noodgedwongen hun vrachtwagen moeten parkeren in steden en dorpen.

3 reacties op “‘Truckstops en wegrestaurants openhouden voor chauffeurs’

 • LWG

  Weer maar eens een feit, dat deze beroepsgroep gewoon als minderwaardig of ondergeschoven kind gezien wordt gezien door DEN HAAG…, niet over praten.
  Mooie woorden etc…. genoeg op voorraad, maar als deze beroepsgroep ziek valt of er wordt niks gedaan aan hun faciliteiten voorziening, dan zijn de vakken leeg…
  Kunnen ze niet stoppen onderweg om te eten, drinken en wassen, dan krijg je een toevlucht van chauffeurs, die stoppen of verlof nemen om thuis te klussen.
  ZONDER TRANSPORT STAAT ALLES STIL,… in dit geval,…STEUN DE TRANSPORTEUR!!!
  Dus Den Haag wordt wakker met U lasten verzwaring op dit bedrijfstak,… en compenseer ook eens de accijnzen, zoals ze dit in Buitenland doen!

 • Meeste chauffeurs (ook de west-Europese) eten uit de eigen koelkast- en magnetron, dat is ook 1 van de redenen dat er bijna geen truck stops meer over zijn. Commotie gaat dus (bijna) nergens over.

 • Willem

  Mogen de bestuurderskaarten dan nu in een keer onderweg uit de tachograaf. En ik denk dat we ook eindelijk een keer respect moeten gaan hebben voor de “buitenlandse chauffeurs”. Zij doen het werk waar veel Nederlandse chauffeurs zicht te goed voor voelen. Maar bedenk goed ook dit zijn mensen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer